Kerstnacht- dienst Eefde digitaal

EEFDE - Door corona afgedwongen zal de feestelijke kerstnachtdienst van de Ontmoetingskerk alleen digitaal te volgen zijn. De dienst begint komende vrijdag om 21.00 uur, maar vanaf 20.00 uur kan men al inzoomen via www.pgeefde.nl. Voorafgaand aan de dienst, die wordt geleid door dominee Eduard Groen, komen enkele midwinterhoornblazers in actie. Alyde Touwen zal de kerstliederen zingen. Tooske Hinloopen (orgel/piano) en Elly Heijink (dwarsfluit) doen de begeleiding en muzikale intermezzi.


Geen TOP2000 Laren-Harfsen

HARFSEN - De eerder aangekondigde TOP2000 dienst van Laren-Harfsen van 30 december gaat voor het tweede jaar niet door. Gezien de coronamaatregelen zijn er zoveel belemmeringen, waardoor een muzikaal, leuk, gezellig en live samenzijn niet mogelijk is. Daarom kiest men ervoor het uit te stellen tot een nader te bepalen datum in 2022, om er dan samen een fijne avond van te maken. De organisatie wenst iedereen fijne Kerstdagen en een gezond en muzikaal 2022 toe.


Kerstvieringen in de St. Josephkerk

LOCHEM -  Door uitbreiding van de coronamaatregelen mogen er voorlopig na 17.00 uur geen publieke vieringen worden gehouden in katholieke kerken. Hiermee komen de gebruikelijke vieringen op kerstvond, vrijdag 24 december, te vervallen. Daarvoor in de plaats komt op vrijdagmiddag een soort ‘Open huis Kerk’ in de St. Josephkerk.

Vrijdag 24 december van 14.00 tot 17.00 uur vindt de ‘Open huis Kerk’ plaats. 

De kerk is dan verlicht met kaarslicht, er is muziek, er klinken kerstgedachten en gedichten, er kan een kaarsje worden aangestoken, de opgebouwde kerststal is te bezoeken en er is voor jong en oud gelegenheid om even in alle rust dicht bij de essentie van Kerst te komen. 

Zaterdag 25 december, Eerste Kerstdag, om 10.00 uur is er een woord- en communieviering met medewerking van het Gemengd Koor onder leiding van Frank van der Velden en Johan Dijkman, orgel. 

Hierin gaat voor diaken G. Oude Groen. Lector: mw. W. Janssen.


Kerstdiensten Kerk Laren

LAREN -  Door de huidige maatregelen is de Protestantse Gemeente van Laren ook genoodzaakt aanpassingen te doen in de komende vieringen. Vanaf nu zijn alle diensten alleen online te beluisteren.

De kerstnachtdienst op 24 december ’s avonds zal te beluisteren zijn via kerkdienstgemist.nl vanaf 20.30 uur. Voor de kerst zijn er op elk van beide dagen een kerstdienst met een ander karakter.

Eerste Kerstdag is er een gezinsdienst, met als thema 'Geef Licht!' waarin Swenne Bijzet als voorganger samen met de wijzen op zoek gaat naar het licht. 

Tweede Kerstdag is er een muzikale dienst met het Larens ensemble Vinocanka van Dirk-Jan Bronsvoort en deze dienst zal geleid worden door ds. Jaap Jonk. Beide diensten zijn alleen online te beluisteren.

Op 30 december is er weer een online uitzending van 'Het verhaal achter het lied' en ook de Oudejaarsdienst is online.

Beide beginnen om 19.30 uur.