Siebe met de beker en een trotse vader/monteur Dick met de wisselbeker, voor het kampioenschap in de 15 pk klasse. Foto: Erik Wijkamp

Siebe Wijma op de valreep toch nog kampioen

Algemeen

LOCHEM - Op het circuit van Adventure Outdoor en Karting Eefde werd door Siebe Wijma op 13 november de laatste kartwedstrijd van dit jaar gereden. Al zijn voorgaande races die hij op dit Eefdese circuit in het afgelopen seizoen heeft gereden, had hij gewonnen en deze dag zou voor hem de kers op de taart moeten worden. Na een tweede plaats in de eerste race werd dat welhaast tóch nog een onmogelijke opgave. Echter, hij won de tweede race met afstand en haalde daardoor toch nog de dagoverwinning binnen en daarmee ook het door hem felbegeerde kampioenschap in zijn klasse. Tot zijn grote verrassing werden het daardoor meteen ook twee huldigingen, want niet alleen werd hij de algemene clubkampioen in de Juniorenklasse 15 pk, maar ook de overall clubkampioen.

Helaas konden beide huldigingen vanwege de coronamaatregelen op die dag niet plaatsvinden, dus werden op 18 december de bekers uitgereikt tijdens een lokaal onderonsje in Lochem. Siebe zag zijn naam ook vermeld op de grote clubbokaal, die na een jaar in de vensterbank thuis weer moet worden teruggegeven aan de club.

Siebe toont zijn kartprestaties in de toekomst bij de IAMI X-30 Benelux- en NK-wedstrijden. Op de baan in Eefde mag deze 30 pk klasse niet uitkomen, maar toch laat hij zijn gezicht straks nog regelmatig op zijn thuisbaan zien om te trainen en ervaringen uit te wisselen.

Siebe met de wisselbeker voor het 'Overall Clubkampioenschap 2021'. Foto: Erik Wijkamp