V.l.n.r. Huib Vreugdenhil, Gerrit Harbers en Wiet Burbach zijn met de laatste loodjes bezig. Foto: Arjen Dieperink

V.l.n.r. Huib Vreugdenhil, Gerrit Harbers en Wiet Burbach zijn met de laatste loodjes bezig. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Lions ruimen schatkamer aan de Hanzeweg leeg

Algemeen

Afdeling Lochem Berkelland-west hoopt op een doorstart

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Acht jaar lang heeft de Lions Lochem Berkelland-west gebruik gemaakt van de Hanzeweg 4, maar de schatkamer is vrijwel leeg. Vanaf 1 januari is het pand klaar voor de sloop.

Het was er kil, afgelopen vrijdag. Alle ruimten die vol tweedehands goederen stonden zijn op een enkel meubelstuk na leeg. Het geheel ziet er troosteloos uit. “Wij zijn hier op 1 januari 2014 met zo’n vijfentwintig vierkante meter begonnen. Dat werd langzaam maar zeker steeds meer, omdat andere gebruikers vertrokken”, zegt Huib Vreugdenhil die aan de wieg stond van Lions Lochem Helpt (LLH), zoals de ruimte werd genoemd. “De totale ruimte is 3268 vierkante meter. Jarenlang hebben wij van hieruit via Marktplaats onze spullen verkocht. De laatste drie jaar zijn wij ook een winkel geweest en het mooie was dat de Lions zo beter de Lochemse bevolking hebben leren kennen en zij ons”, aldus Vreugdenhil.
De opbrengsten van de verkoop kwamen volledig ten goede aan hulpbehoevenden. Ook stond Lions Lochem Berkelland-west met regelmaat bij de verzorgings- en verpleeghuizen in Almen, Barchem, Borculo, Lochem, en Ruurlo met een paasbakje of een ander presentje om het personeel en de bewoners een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd. Financieel was dit mogelijk door de opbrengsten van LLH.

Alles moet weg
Bij het opruimen wordt Huib bijgestaan door Gerrit Harbers en Wiet Burbach. Terwijl Gerrit een kast opmeet, noteert Wiet de gegevens. Alles wat er nu nog staat moet voor eind van dit jaar weg. Op die dag heeft LLH er precies acht jaar gezeten. Veel goederen zijn overgedragen aan de Stichting Kringloopwinkel Bohero in Borculo, Kringloop De Leeuw in Enschede en de Zutphense Uitdaging. “Naar Zutphen is hoofdzakelijk speelgoed gegaan want dat kon men daar goed gebruiken in de sinterklaastijd”, laat een van de Lions weten. Het restant is in een grote container gegaan, die gratis ter beschikking was gesteld door Hoftijzer.  ”Wij kunnen niets meer meenemen, alles moet weg”, aldus Wiet Burbach.

Dankbaar
Hanzeweg 4 is eigendom van Explorius Vastgoedontwikkeling B.V. uit Rijssen. “Wij hebben van Explorius de ruimte al die jaren gratis ter beschikking gehad. Op deze manier konden wij de opbrengst voor honderd procent ten goede laten komen aan de goede doelen. Hiervoor zijn wij het bedrijf zeer erkentelijk. Dat wij nu weg moeten begrijpen we wel. Voor het eind van het jaar is alles leeg en geven wij de sleutels terug zodat de geplande sloop van het gebouw kan beginnen”, vertelt Huib Vreugdenhil. “Maar wij blijven niet stilzitten. Als Lions hebben wij de plicht om te zorgen voor onze medemens die het moeilijk heeft. Daarom zoeken wij naar een oplossing om volgend jaar door te kunnen gaan”, zeggen de drie aanwezige Lions-leden gezamenlijk voor ze de laatste spullen gaan opruimen.