Uitreiking van de eerste prijs. Foto: PR

Uitreiking van de eerste prijs. Foto: PR

Gangmakers wint online 'Kwis Barchem'

BARCHEM - Vrijdagavond 14 januari 2022 werd de tweede online kwis gespeeld door maar liefst 39 teams, die via zoom (internet) met de organisatie en elkaar in verbinding stonden.

Er kon worden gezwaaid en gechat zodat je echt het gevoel kreeg dat je tegen elkaar speelde. Pen en papier in de aanslag en vaak ook de mobiele telefoon of laptop erbij om snel een antwoord op te zoeken. Google wist echter niet op alle vragen een antwoord. 

Ook de parate kennis werd op de proef gesteld. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel jaren het is geleden dat er in Barchem voor het eerst onderwijs was ? Of hoeveel centimeter de Eiffeltoren in de zomer langer wordt omdat metaal uitzet of hoe het nieuwste lid van K3 heet? 

De organisatie had 50 uiteenlopende meerkeuze vragen bedacht, waarbij niet alleen het goede antwoord telde maar ook de snelheid. 

De jury kwam tot de conclusie dat de Gangmakers de winnaar is geworden met 44 punten. Dit team bestond uit Bert en DaniĆ«lle Nijenhuis, Arjan en Dini Wanschers en Joep en Mariska Elferink. De eerste prijs, een bon van Woodbrooke, werd zaterdag door de prijzencommissie aan huis gebracht. 

De organisatie
had 50
uiteenlopende
meerkeuze
vragen
bedacht

 

De winnaars van de tweede en derde prijs hadden beiden 43 antwoorden correct beantwoord. Familie Heijink was echter sneller dan Manon en Bo Oplaat, die samen met Kyra Ulfman een team vormden. Ook zij ontvingen een cadeaubon, respectievelijk van Koeleman en de Heksenlaak. Natuurlijk is er ook altijd een hekkensluiter, deze keer was dat familie Sleumer-Harkink. De organisatie ontving veel leuke en positieve reacties. De kwis werd financieel mogelijk gemaakt door een (corona)bijdrage van de Gemeente en van de Rabobank. 

Oorspronkelijk had de commissie een online-muziek-bingo gepland. Deze kon vanwege de coronaregels echter niet doorgaan. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Zodra de mogelijkheid er is om weer met iets grotere groepen bijeen te komen, zal de bingo alsnog worden gespeeld. 

Uitreiking van de tweede prijs. Foto: PR
Uitreiking van de derde prijs. Foto: PR
Uitreiking van de troostprijs. Foto: PR