Afbeelding

Downhiller - 21 jaar - Afkomstig uit Doetinchem

Trainingskamp in Italië

In mijn laatste blogs van 2021 schreef ik over mijn nieuwe racemonster en ook mocht ik toen vertellen dat ik deze uitvoering zou gaan testen in de laatste week van het jaar, tijdens een trainingskamp in Italië. Tijdens deze test zou dan de basis gelegd worden wat betreft de afstellingen qua onderdelen en instelmogelijkheden van mijn fiets.

Wij zijn nu circa twee weken verder en ik glunder nog steeds als ik erop terugkijk. Dit geeft denk ik al genoeg aan hoe het verlopen is! Ik durf wel te zeggen dat we in deze week heel veel progressie hebben geboekt en dat we op deze manier ervoor hebben kunnen zorgen dat ik content ben met de fiets. Doordat ik veranderd ben naar een kleinere wielmaat als achterwiel, vergde dit de enige tijd om de min- en pluspunten te ontdekken, inclusief de impact die dit heeft op de handeling van de fiets. Dit trainingskamp was ook vooral bedoeld om nieuwe materialen en onderdelen te testen en conclusies te trekken over het gevoel wat ik erbij had, om zo een zo’n goed mogelijke fiets neer te zetten. Er komen iedere keer weer nieuwe technische snufjes op de markt en hierdoor is er altijd beweging in dit spectrum.

Naast het testen van de fiets is dit alles ook meteen een mogelijkheid om mijn fysieke staat te meten en hierin de komende maanden eventueel in te spelen op mankementen waar ik nu, of in de toekomst, wellicht tegenaan zou kunnen lopen. De tijd die ik over het algemeen op de fiets doorbreng is veelal het belangrijkste onderwerp, in samenhang met de fietsinstellingen die er weer voor zorgen hoe ik uit de voeten komen wanneer het tijd is om tegen de klok te racen. De hoeveelheid van de fietsuren is namelijk altijd één van de mankementen geweest waar ik als Nederlander veel moeite mee ervaar. Natuurlijk zijn de bergen ver te zoeken in ons platte landje en daarom ben ik eigenlijk altijd geforceerd om te reizen, en dan nog komen de trainingslocaties vaak niet overeen met die van mijn concurrentie.

Het plan voor 2022 is om hier verandering in te brengen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik met de juiste hoeveelheid trainingsuren en de kwaliteit hiervan, in de toekomst mogelijk successen zou kunnen behalen gezien mijn resultaten zonder deze aspecten. Ik ben heel erg blij dat ik veel van de trainingskosten kan dekken door middel van het vertrouwen en de ondersteuning vanuit mijn partners en sponsoren. Het blijft natuurlijk altijd een lastig puntje voor mij en hierin blijft het gezegde ‘hoe meer, hoe beter' wel bestaan voor de komende tijd. Ik wil deze afsluiting dan ook graag gebruiken om eventuele potentiële sponsoren te vragen om bij interesse contact op te nemen met mij. Dit kan o.a. via één van mijn socialmedia-kanalen. Ik hoop op deze manier mijn dromen te verwezenlijken en hierbij uw bedrijf of onderneming mee te nemen in het proces.

Over & out, Tristan!