Jan van de Sar (l) ontvangt van districtsgouverneur Wierdy de Haan (r) de oorkonde voor het 50-jarig lidmaatschap. Foto: Arjen Dieperink

Jan van de Sar (l) ontvangt van districtsgouverneur Wierdy de Haan (r) de oorkonde voor het 50-jarig lidmaatschap. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Jan van de Sar ruim 50 jaar lid Lions Lochem-Berkelland West

Maatschappij

LOCHEM - Ze hebben er twee jaar op moeten wachten vanwege corona, maar afgelopen week, tijdens de 57ste clubverjaardag van de Lions Club Lochem-Berkelland West konden de leden met langdurig lidmaatschap dan toch in het zonnetje worden gezet. Wim Stapelkamp, Albert Geesink, Hans Landman en Jan Coers ontvingen een chevron waar hun aantal bereikte lidmaatschapsjaren op vermeld staat.

Districtsgouverneur Wierdy de Haan was aanwezig om de chevrons uit te reiken. In het bijzonder stond hij stil bij Jan van de Sar (83). Hij was twee jaar geleden vijftig jaar lid van de Lions Club Lochem-Berkelland West. De in Rijswijk geboren Van de Sar volgde de HBS in Delft. “Mijn vader wilde dat ik in Wageningen ging studeren. Toen attendeerde een dienstkameraad mij op de studie diergeneeskunde. Hij ging die studie doen en het leek mij ook wel wat”. Na zijn studie kwam Jan van de Sar als assistent-dierenarts werken bij de dierenpraktijk in Geesteren. Later had hij zijn eigen praktijk.
In oktober 1970 werd Jan als Lions-lid geïnstalleerd. “Ik ben eerst gevraagd om te komen kijken en het beviel mij”, zegt Jan die tevens aantekent dat hij toen het jongste lid was. “Maar tegenwoordig ben ik het op een na oudste lid“, lacht hij.