Op de Molengronden kon het brandweerkorps Lochem op veel jeugdige belangstelling  rekenen. Foto: Arjen Dieperink

Op de Molengronden kon het brandweerkorps Lochem op veel jeugdige belangstelling  rekenen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Lochemse kernen maakten een feestje van Koningsdag

Maatschappij

LOCHEM - Tijdens Koningsdag bezocht de Berkelbode zes kernen in de gemeente Lochem. Het was overal groot feest en heel gezellig.

In Harfsen begon Koningsdag met een gezamenlijk ontbijt in Hoeflo. Zo’n tachtig personen, groot en klein, schoven aan voor een broodmaaltijd. Daarna was het tijd voor de optocht van de versierde traptrekkers en fietsen. Die werd voor de vierde keer georganiseerd. Rond de zestig kinderen deden eraan mee.
In de stad Lochem waren de feesten dit jaar niet in de binnenstad maar op de Molengronden. “Toen wij de vergunning voor het Oranjefeest gingen aanvragen hadden wij met de coronamaatregelen van doen en was het veiliger het feest ruimer op te zetten. Volgend jaar zitten wij weer in het centrum”, aldus de voorzitter van de Lochemse Evenementen Organisatie van Nederland en Oranje. Ondertussen had de jeugd veel belangstelling voor het spel met de brandspuit en andere activiteiten.
In Laren werd in de middag een geslaagde kleedjesmarkt gehouden in de Huenderstraat. In Epse vonden de spelen voor de jeugd plaats in de speeltuin aan Het Wansink. De Oranjevereniging Gorssel begon om 12.30 uur met klokgelui aan het feest. Behalve de bekende kleedjesmarkt waren er op de Roskamweide diverse spelen, en aan de Roskamweg kon de jeugd met paard en koets ringsteken. In Almen was het vermaak voor de jeugd in het centrum van het dorp.

In Harfsen was er de optocht van versierde traptrekkers en fietsen. Foto: Arjen Dieperink
In de Huenderstraatt in Laren werd de bekende kleedjesmarkt gehouden. Foto: Arjen Dieperink
De speeltuin aan Het Wansink was omgetoverd tot spelletjesterrein voor de jeugd. Foto: Arjen Dieperink
In Gorssel konden de kinderen onder meer ringsteken. Foto: Arjen Dieperink
In Almen vermaakten de jongste kinderen zich uitstekend. Foto: Arjen Dieperink