De tuin van Hermien en Bertus aan de Lochemseweg 6 in Barchem is ongeveer 850 vierkante meter groot. De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met elk een eigen sfeer. Foto: PR

De tuin van Hermien en Bertus aan de Lochemseweg 6 in Barchem is ongeveer 850 vierkante meter groot. De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met elk een eigen sfeer. Foto: PR 

Openstelling privétuinen in Barchem en Ruurlo

Algemeen

BARCHEM/RUURLO – Een tweetal tuinliefhebbers in Ruurlo en Barchem stellen, na het succes van de voorgaande jaren, hun privétuin opnieuw open voor tuinliefhebbers. Het zijn twee totaal verschillende tuinen. Wees welkom op zaterdag 7 mei en zondag 8 mei van 10.30 uur tot 17.00 uur in de tuinen van de familie Bannink aan de Lochemseweg 6 in Barchem en van Marcel Borkus aan de Borculoseweg 40 in Ruurlo. De tuinen zijn op redelijke afstand van elkaar dus het is mogelijk om per fiets de tuinen te bezoeken. Het is voorjaar, dus is er veel te zien in deze tuinen.

De tuin van Hermien en Bertus aan de Lochemseweg 6 in Barchem is ongeveer 850 vierkante meter groot. De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met ieder een eigen sfeer. De belijning is strak maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt er gebruik gemaakt van eenjarige planten, al dan niet in potten. In de nazomer bloeien er veel dahlia’s. De entree: vrije gift. Koffie en thee verkrijgbaar.

De tuin ‘Hof te Ruurlo’ van Marcel Borkus is 1100 vierkante meter groot en ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, daarom is het telkens weer verrassend. Het is een echte verzameltuin. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in de cottageachtige tuin waaronder 550 verschillende soorten hosta’s. Elke millimeter is benut, waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, onder andere de hosta’s/heuchera’s staan in potten (ongeveer 700) zodat er leuk mee geschoven kan worden . Ook zijn er vijvers en zijn er terrassen en bankjes zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken. ‘Hof te Ruurlo’ ligt naast de Ruurlose molen Agneta aan de Borculoseweg 40 in Ruurlo Voor meer informatie: www.hofteruurlo.nl. Entree: vrije gift. Koffie en thee verkrijgbaar. Beide tuinen zijn beperkt toegankelijk voor: rolstoel, rollator, kinderwagen etc. Honden zijn niet toegestaan.