Annemiek en Trees van Bij Heppe dat de twintigste verjaardag viert. Foto: Jan Hendriksen
Annemiek en Trees van Bij Heppe dat de twintigste verjaardag viert. Foto: Jan Hendriksen

Bij Heppe’ viert twintigjarig bestaan

RUURLO – Goudsmid Annemiek Heppe en de wooncadeauwinkel Trees Woonkado’s zijn sinds 2002 in het centrum van Ruurlo gevestigd. Vanaf 2007 is het ‘Bij Heppe’ VOF geworden, toen nog samen met Suzan Heppe. ‘Bij Heppe’ viert 1 mei het twintigjarig bestaan. Ter gelegenheid van dit lustrum en de aangekondigde pensionering van Trees geven Annemiek en Trees Heppe van dinsdag 3 tot en met zaterdag 7 mei op alle artikelen uit de winkel twintig procent korting.

Door Jan Hendriksen

Trees Heppe stopt binnenkort met haar werkzaamheden en gaat genieten van haar welverdiende pensioen. “Ik ben inmiddels 72 jaar en het is tijd om meer andere leuke dingen te gaan doen, maar ik zal het sociale aspect wel missen”, zo verklaart de gepensioneerde onderneemster. Voordat ze haar wooncadeauwinkel opende was ze werkzaam in de kinderopvang. Zo was Trees Heppe in 1988 verantwoordelijk voor de oprichting van Kinderopvang Ukkie in Ruurlo (nu Avonturijn). Particulier gestart in haar woonhuis aan de Wildenborchseweg. Na twee jaar kwam de subsidie vrij en is het overgegaan in een stichting met bestuur dat uit ouders bestond. “Het was wel heel bijzonder voor die tijd. Volgens één van de wethouders was het enige recht wat een vrouw had het aanrecht. Het groeide zo hard dat we uiteindelijk in tien jaar tijd viermaal moesten verhuizen omdat we uit ons jasje groeiden.” Ook was Trees sociaal actief op vele fronten in Ruurlo zoals onder meer bij de oprichting van Badmintonclub Ruurlo waar ze de jeugd trainde en hen begeleidde bij de competitiewedstrijden.

Ook Leo Heppe gaat stoppen met zijn werkzaamheden als batterij vervanger in de horloges. Iets wat hij jarenlang met veel plezier gedaan heeft.
Annemiek Heppe (45) blijft met haar atelier/winkel aan het Kerkplein actief. “De ruimte aan de Dorpsstraat wordt afgestoten. We gaan van twee naar een unit. Ik blijf met de ingang aan het Kerkplein actief als goudsmid met winkel maar beperk na de sluiting van de winkel van mijn moeder de openingstijden wel enigszins. Dit om genoeg tijd en aandacht te kunnen besteden aan het ontwerpen en vervaardigen van sieraden in opdracht en voor de winkel. Daarnaast heb ik dan ook wat meer tijd voor de reparatie en restauratie van sieraden en het vervangen van batterijen en bandjes van horloges."

"Mijn atelier/winkel is straks open van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en natuurlijk op afspraak. Om gerichter van dienst te zijn is er dan ook de ruimte om 's avonds of in het weekend een afspraak te maken. Het bespreken van persoonlijke en soms gevoelige dingen zoals de mogelijkheid tot het veranderen van sieraden uit een erfenis of het verwerken van as en/of een vingerafdruk kan dan met aandacht in een rustige omgeving worden gedaan”, legt Annemiek, die na haar opleiding aan het Zadkine College in Schoonhoven al ruim 25 jaar werkzaam is als zelfstandige goudsmid, uit.

Om zeker te zijn dat Annemiek alle tijd heeft, kan men het best geheel vrijblijvend een afspraak maken via het tel. 0573-450118 of een mail sturen naar info@bijheppe.nl.

Voor meer informatie kan men de website of Facebookpagina van Bij Heppe raadplegen.


www.bijheppe.nl

Facebook: Bij Heppe