80 jaar Vrouwen van Nu Laren

LAREN - Vorige jaar, in coronatijd, bestond de Larense afdeling van de Vrouwen van Nu 80 jaar. Dit vieren de dames op 12 mei met een feestelijke bijeenkomst met een hapje en een drankje, muzikaal omlijst door The Neighboursisters uit Gorssel.

In 1941 werd in Laren een afdeling van ‘Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen’ opgericht. In de jaren na de oorlog kwam de vereniging tot bloei. Veel vrouwen werden lid, aangetrokken door het aanbod van cursussen op het gebied van handwerken, koken, creatieve werkvormen, vorming en ontplooiing. De samenleving veranderde en ook de rol van vrouwenorganisaties, daarom werd in het begin van deze eeuw de naam veranderd in Vrouwen van Nu.

Na 80 jaar is de Larense afdeling van de Vrouwen van Nu nog steeds een actieve vereniging met een ledenbestand van meer dan 170 leden. Op de maandelijkse afdelingsavonden vertellen gastsprekers over allerlei onderwerpen en daarnaast zijn gezelligheid en ontmoeting belangrijk. De diverse commissies en interessegroepen, zoals o.a.de culturele groepen, de agrarische commisie en de tuinclub, verzorgen excursies en workshops.

Voor informatie en het  programmaboekje, mail naar vrouwenvannularen@gmail.com.


'Walk as One at 1'

JOPPE - Ieder jaar op de eerste zaterdag in mei wordt over de hele wereld het labyrint gelopen. 'Walk as One at 1'. Dit jaar speciaal in het kader van wereldwijde vrede waar we allemaal zo’n behoefte aan hebben. In Joppe is een labyrint, op het achterste stuk van tuinderij de Veldhof, waar men op zaterdag 7 mei welkom is tussen 12.30 en 16.00 uur om het labyrint te lopen als onderdeel van dit wereldwijde evenement. Het is gratis en vrijblijvend. Er wordt informatie gegeven over de geschiedenis en het gebruik van het labyrint. Locatie: Veldhofstraat, bij de kruising met de Marsweg, in Joppe.


Vrouwen van Nu Eefde

EEFDE - Het bestuur nodigt de leden van Vrouwen van Nu, afdeling Eefde van harte uit voor het bijwonen van de laatste bijeenkomst van het verenigingsjaar 2021/2022 op dinsdag 10 mei om 19.30 uur in Het Hart te Eefde.

Op deze avond presenteert Aaltsje Ypeij een interactieve muziekquiz 'Swing the night away' met liedjes. Aan deze quiz kan iedereen meedoen. Het belooft een gezellige en sfeervolle avond te worden. Als buurvrouw, dochter of vriendin van een van de leden kan men vrijblijvend deze afdelingsbijeenkomst bijwonen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Een  lidmaatschap kan men dan overwegen. Het bestuur dankt de leden voor de trouwe opkomst op de afdelingsavonden en bij de andere activiteiten en hoopt iedereen weer in september te zien.


www.vrouwenvannu.nl/eefde


Gezins- fietstocht

GORSSEL - Op zondag 1 mei vertrokken 90 enthousiastelingen om de Gezinsfietstocht dit jaar te rijden. De tocht was georganiseerd door de Oranjevereniging Gorssel en de deelnemers konden 25 of 35 kilometer fietsen. De route leidde richting Bathmen waar onbekende plekjes werden ontdekt. Halverwege bij de pitstop genoot men van Oranjebollen en vruchtensap van de Jumbo en fruit van de traiteur Wezenberg. De tocht eindigde bij Eetcafé De Hoek waar men een frietje met saté en sla nuttigde als afsluiting van een gezellige middag.