José Braakhekke (l) en Monique Brokken nodigen iedereen uit voor de Ladies Night XXL. Foto: Arjen Dieperink

José Braakhekke (l) en Monique Brokken nodigen iedereen uit voor de Ladies Night XXL. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Harfsen bijna klaar voor Ladies Night XXL

Maatschappij

Allerlei activiteiten in dorpshuis Hoeflo

Door Arjen Dieperink

HARFSEN - Ze zijn met de laatste voorbereiding bezig. Het draaiboek van de eerste Ladies Night XXL ligt op tafel en initiatiefnemers Jose Braakhekke en Monique Brokken bladeren het nog eens door. Ze hopen dat het ook bij de tweede versie, op vrijdag 20 mei, druk wordt in Dorpshuis Hoeflo. Er is in ieder geval tussen 19 en 22 uur genoeg te beleven.

“De eerste Ladies Night XXL in het dorpshuis Hoeflo was in 2019 en dat was een groot succes“, laten de dames weten. Het idee kwam snel om het jaar daarop weer een Ladies Night XXL te organiseren. Alleen kwam toen corona roet in het eten gooien en ook in 2021 moesten de plannen in de ijskast worden gezet. Maar nu staat er niets meer in de weg.
Op de vraag waarom XXL achter Ladies Night staat schieten de dames in de lach. “Wij hebben het erachter gezet omdat wij met onze Ladies Night veel meer organiseerden dan een doorsnee Ladies Night. Maar sommige mensen keken iets anders tegen de XXL aan, zo bleek uit verschillende reacties. De buitenwacht dacht dat XXL met ons postuur van doen had, omdat wij zoals je ziet wel stevig gebouwd zijn”, lacht Monique.

Gratis
“Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis en wij willen het laagdrempelig houden. Er is voor iedere leeftijdsgroep genoeg te beleven, te proeven en te zien“, vult José aan. Zij somt enkele activiteiten uit het draaiboek op. Zo zijn er verschillende workshops waar men aan mee kan doen. “Voeding, sieraden, kleding, verschillende hapjes en drankjes kun je proeven. Behalve een cocktail kun je ook een mocktail laten maken. Dat is een cocktail zonder alcohol.”
Monique ziet net als José de drie uur durende Ladies Night XXL helemaal voor zich. Drie jaar geleden trok het evenement nog 320 bezoekers. De dames verwachten deze keer hetzelfde aantal bezoekers te halen, en stiekem hopen ze op nog meer. Een van de demonstraties die zowel jong als oud zal aanspreken is het zumba dansen. Een fitnessprogramma gebaseerd op de Latijns-Amerikaanse dans. Unieke uitjes is ook aanwezig en geeft demonstraties voor de belangstellenden.
“Wij hebben bewust de 20ste mei uitgekozen voor de Ladies Night XX. In de omgeving zijn er dan niet veel andere activiteiten. Zo is iedereen in de gelegenheid om te komen. In alle zalen van Hoeflo, behalve de sportzaal, is wat te doen. Van haar- en huidverzorging, kleding en schoonmaakmiddelen tot kookworkshops. Te veel om op te noemen“, laat Monique enthousiast weten. In totaal komen er zo’n dertig standhouders.

Viltjes
Alle bezoekers worden bij de ingang van het dorpshuis Hoeflo welkom geheten door José en Monique. “Wij wijzen als gastvrouwen de bezoekers waar men het een en ander kan vinden. Tevens krijgen ze dit houten viltje.“ Monique haalt enkele houten viltjes uit de zak die voor haar ligt. “Kijk, wij vragen iedere bezoeker iets met het viltje te doen. Het kan zijn dat men het inkleurt, de spullen liggen er op tafel bij, of misschien heeft iemand lippenstift bij zich en geeft een kus op het viltje. De ander doet er iets anders mee, bijvoorbeeld een tekst. Van al deze viltjes gaan wij een kunstwerk maken dat wij uiteindelijk ophangen in Hoeflo.”


www.hoeflo.nl
www.mooizoworkshops.nl