Het Leussinkbad. Foto: PR

Het Leussinkbad. Foto: PR

Burgemeester opent Larens Leussinkbad op 11 mei

Algemeen

LAREN - Het zwemseizoen kan bijna beginnen in het Larense Leussinkbad. De roosters voor zwemlessen en aquasporten zijn bekend, het zwembad is weer schoon en er zijn volop activiteiten in voorbereiding. Op 11 mei, de eerste woensdag na de meivakantie, wordt het seizoen geopend door burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. 

Traditiegetrouw opent Leussinkbad de deuren op de eerste woensdagmiddag na de meivakantie. Vanaf 12.30 uur gaan de deuren open en komen de Larense schoolkinderen en hun ouders binnen vanuit school. Burgemeester van ’t Erve wordt ontvangen door diverse vrijwilligers, medewerkers en het bestuur en krijgt een rondleiding op de accommodatie dat de afgelopen jaren veel vernieuwingen heeft ondergaan. Om 12.50 uur zal hij de gerenoveerde lange kronkelglijbaan openen, waarna de Larense schoolkinderen met een massaal bommetje het nieuwe seizoen inluiden. Verder is er gedurende de middag een stormbaan aanwezig en wordt er natuurlijk een glijbaanwedstrijd gehouden op de glijbaan. Voor schoolgaande kinderen is er een gratis pannenkoek en in de nieuwe kiosk is daarnaast overig eten verkrijgbaar. 

Tot begin september is het Leussinkbad vervolgens elke dag open om vrij zwemmen of baantjes trekken. Banen zwemmen kan op doordeweekse dagen al lekker in de vroege ochtend vanaf 7.00 uur. 

Lessen, activiteiten en sporten
Voor kinderen biedt Leussinkbad zwemlessen ABC en bijvoorbeeld survival-zwemmen. Kinderen kunnen op meerdere momenten in de week lessen volgen.

Op 26 mei is er gratis dauwzwemmen met hemelvaart, van 6.00 tot 9.00 uur. Iedereen uit Laren, Lochem, Harfsen en de regio is welkom. Na de succesvolle edities van afgelopen jaren, organiseert Leussinkbad ook weer discozwemmen voor de jeugd. Deze avonden zijn op 24 juni en 22 juli. Discozwemmen is vanaf B-diploma tot en met 17 jaar.

Eind juni is de jaarlijkse zwemvierdaagse van 27 juni tot en met 1 juli, voor alle leeftijden. Als je vier van deze vijf dagen zwemt ontvang je een medaille.  En, eind van de zomervakantie is weer Houtdorp Laren. Het huttenbouwfestijn voor groep 4 tot en met 8 van basisscholen uit de hele regio.

Om fit te worden of in de zomer de conditie op peil te houden is er bijvoorbeeld AquaSpinning of AquaBootcamp. Daarnaast zijn er zwemtrainingen voor beginners en gevorderden op de woensdagavond. 

Nieuw is de all-in Aquasport-kaart voor onbeperkt aquasporten naar keuze, deze is online te verkrijgen. Naast sport en bewegen biedt Leussinkbad in de nieuwe kiosk versnaperingen voor de gezonde en de lekkere trek.

Korting op het jaarabonnement 
Het Leussinkbad kent dagtarieven, 10-badenkaarten en jaarabonnementen. Met het jaarabonnement kan men onbeperkt zwemmen. Tot en met Hemelvaartsdag op 26 mei is het abonnement online nog voor gunstige kortingstarieven te verkrijgen.


leussinkbad.nl