Bezoek Klooster in Glanerbrug

LAREN - Vanuit de Protestantse Gemeente in Laren is er voor dinsdagavond 17 mei een uitstapje gepland naar een oud-klooster in Glanerbrug. Dit klooster is sinds 1981 in gebruik als Syrisch Orthodox klooster. De bezoekers krijgen daar om een rondleiding van pater Saïd. Vertrek om 18.00 uur bij het Kulturhus in Laren. Opgave kan via een mailtje naar jaapjonk@kerklaren.nl.


Tuinconcert DivaPower in Eefde

EEFDE - DivaPower uit Apeldoorn geeft zondag 22 mei een tuinconcert in Eefde, Reverdijk 1. Kom genieten van prachtige liedjes, jazzy klanken, vrolijke outfits en een mooie, sfeervolle locatie. Onder het genot van koffie, thee en heerlijke zelfgebakken taartjes. Aanvang 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Reserveer gratis een plekje via whatsapp: 06 - 212 310 14. Een vrijwillige bijdrage wordt enorm op prijs gesteld.


www.divapower.nl


Voorjaars- markt Gorssel

GORSSEL - Op 21 mei van 10.00 tot 13.00 uur is er weer een voorjaarsmarkt in en rond de kerk in Gorssel. Er is een groot assortiment aan goederen, waaronder speelgoed, grammofoonplaten en (jeugd)boeken, huishoudelijke artikelen en sieraden, lampen en elektrische apparaten, meubels en ijzerwaren, de altijd in trek zijnde fraaie bloemstukken en de vaste planten en stekken. Spullen die niet verkocht worden op de voorjaarsmarkt gaan naar de opvang van Oekraïense mensen.


Woord- en communie- viering St. Josephkerk

LOCHEM -  Zondag 15 mei om 10.00 uur is er een woord- en communieviering met medewerking van het Gemengd Koor onder leiding van Frank van der Velden en Johan Dijkman, orgel. Op deze dag wordt in Rome de verzetsheld Titus Brandsma, karmeliet, door paus Franciscus heilig verklaard, verheven tot de eer der altaren. Op 3 november 1985 is Titus Brandsma zalig verklaard door paus Johannes Paulus II. Voorganger: dhr. D. Beltman. Lector: mw. R. Wildemors. Thema van de viering: ‘Door liefde gekend’.


Computerhulp en praatje maken in ’t Onderschoer

BARCHEM - Op 19 mei tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen inwoners van Barchem, Zwiep en Nettelhorst met al hun computervragen terecht in ’t Onderschoer, Beukenlaan 1 in Barchem.

Een smartphone instellen, tablets opschonen, foto’s downloaden, omgaan met sociale media, zomaar wat uitdagingen die vragen kunnen opleveren. Annelies Abramsen is handig op dit gebied en helpt graag. Dat doet ze allemaal gratis en voor niets, gewoon omdat ze dat leuk vindt.

Maar ook wie geen digitale kwesties heeft, is van harte welkom. Sophie Struik, de dorpsondersteuner, is er ook en vindt het leuk om een praatje te maken.


Lezing AKKU-Eetcafé

LOCHEM - Tijdens de eerstvolgende lezing van het AKKU-Eetcafé komt kunstkenner Wim Kwakernaak vertellen over kunst die mensen iets wil leren ofwel kunst met een boodschap, en kunst met als doel aangenaam te stemmen, kunst dus die wil behagen. Het AKKU-Eetcafé wordt gehouden in de Stadslounge van de Schouwburg. Vanaf 10.15 uur staat de (gratis) koffie/thee klaar, om 11.00 uur begint het programma en om 12.30 uur is de lunch in het naastgelegen restaurant ‘De Eetgalerie’. Voor meer informatie en kosten, zie: www.akku-lochem.nl.


Nieuwe trainer en lestijden Gymnastiek- vereniging Valto

EEFDE - Na een jaar heeft Gymnastiekvereniging Valto eindelijk een nieuwe trainer gevonden in Daisy. De lessen zullen bovendien vanaf deze week op vrijdag plaatsvinden.

Vanaf 13 mei zullen de lestijden er als volgt uitzien: van 15.30 tot 16.30 uur voor kleutergym, van 16.30 tot 17.30 uur voor jeugd gym 1, van 17.30 tot 18.30 uur voor jeugd gym 2 en van 18.30 tot 19.30 uur voor jeugd gym 3. Kinderen met belangstelling voor gymnastiek, mogen gerust een kijkje nemen tijdens haar lessen. Bovendien mag ieder kind twee gratis lessen volgen.

Voor meer informatie kan men contact opnemen via secretaris@valto-eefde.nl.