De klootschietkampioenen uit de Achterhoek. Foto: PR

De klootschietkampioenen uit de Achterhoek. Foto: PR

Zwolle kampioen Achterhoekse
klootschietcompetitie

GEESTEREN/BORCULO – De laatste competitieronde van de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF) werd georganiseerd door KV Respelhoek uit Geesteren. Zij moesten noodgedwongen uitwijken naar parkoersen in Beltrum en het Borculose Dijkhoek. Reden hiervoor was de jaarlijkse Batavierenrace die gebruik maakte van de wegen in Respelhoek. Gelukkig is de samenwerking tussen de verenigingen goed en werd dit prima opgelost.

Er waren geen verrassingen op de laatste speeldag. Met 53 schoten ging ook ditmaal de winst naar Zwolle uit Groenlo. Klein Dochteren uit Lochem werd in een direct duel met twee schoten verslagen. Daarna volgenden Respelhoek, Eibergen en ’t Broek uit Ruurlo allen met 59 schoten. Zwolle 2 en Onderlingen uit Haarlo volgenden met 61 schoten. ‘t Broek 2 (met drie vrouwen in het team) sloot het rijtje van de middenmoot af met 62 schoten. Zwolle 3 en Respelhoek 2 met respectievelijk 70 en 71 schoten maakten de klassering compleet in de eerste klasse. In de tweede klasse waren de mannen van de Heksenkring (Barchem) prima op dreef. Met 64 schoten waren ze maar liefst drie schoten beter dan Dijkhoek dat tweede werd. Ook Eibergen 2 en koploper Klein Dochteren 2 noteerden 67 schoten. De Mölle uit Lochem eindigde de laatste competitie op de zesde plaats.

Na de wedstrijden werden in Geesteren de prijzen uitgereikt aan de winnaars van het klootschietseizoen 2021-2022. Met maar liefst 25 schoten voorsprong is Zwolle kampioen geworden in de hoogste klasse van de AKF. Klein Dochteren werd tweede voor Respelhoek dat de derde prijs in ontvangst mocht nemen. In de tweede klasse was de titel voor Klein Dochteren 2 dat promoveert naar de eerste klasse. Onderlingen 2 bleef Dijkhoek net voor en eindigde hiermee op de tweede plaats. Heksenkring kwam ondanks de prima uitslag van de laatste wedstrijddag net een paar schoten te kort voor het podium.

Voor de volledige uitslagen van dit seizoen wordt verwezen naar de site van de AKF. De komende tijd wordt besteed aan het cupgooien dat inmiddels is gestart. Ook staat er een aantal toernooien (onder andere tijdens de Keidagen in Lochem en op de Varsselring in Hengelo (G)) op het programma. Het hoogtepunt zal het EK in Duitsland zijn waar Suzan Zieverink (KV ’t Broek) de eer van de Achterhoek hoog probeert te houden. In juni zijn ter afsluiting nog de Nederlandse kampioenschappen voor junioren en senioren waar diverse personen uit de Achterhoek zich voor geplaatst hebben.