Kamermuziek aan de Berkel presenteert seizoen 26

Kamermuziek aan de Berkel presenteert seizoen 26

BARCHEM - De Stichting Kamermuziek aan de Berkel kan eindelijk weer (inter)nationale musici ontvangen. De uitvoeringen vinden zoals gebruikelijk plaats in de zaal van landgoed Morgenstern, Witzand 4, Barchem. Het programma ziet er als volgt uit.

Zondag 10 juli laten Eleonora Pameijer (fluit) en Erika Waardenburg (harp) van zich horen. Eleonora is een van de beste Nederlandse fluitisten.Wat haar status is, valt op te maken uit de meer dan 100 composities die speciaal voor haar zijn geschreven. Erika is een grote naam in de wereld van de hapspelers. Ze is opgeleid aan de conservatoria van Utrecht en Brussel door Edward Witsenburg en Susanne Mildonian. Ze studeerde fa met de hoogste lof (de Premier Prix) en verwierf ook nog de Prix d'Excellence. 

Zondag 24 juli is het de beurt aan cellist Dmitri Ferschtman en pianiste Mila Baslawskaja. Zij zijn in Rusland opgegroeid, getrouwd, bouwden er een carrière op, maar emigreerden - op zoek naar artistieke vrijheid- naar Nederland. Dmitri is hoofdvakdocent cello aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam, terwijl zijn vrouw nu verbonden is aan de Sweelinck Academie. Als Ruslandkenners bij uitstek laten ze in hun programma 'de Russische ziel' horen wat dat muzikaal inhoudt.

Zondag 21 augustus zijn Tosca Opdam (viool) en Nicolas van Poucke te gast. Tosca rijpte in de Jong Talentklas van het Amsterdamse conservatorium en op de Manhattan School of Music (New York City), waarna ze op de befaamde Juilliard School of Music haar 'Master of Degree' behaalde. In 2011 won ze de Oskar Back Vioolcompetitie. In 2018 debuteerde ze met een recital in Carnegie Hall. Nicolas studeerde op het Amsterdamse conservatorium bij David Kuijken en Jan Wijn. Masterclasses bij eminente musici als Perahia, Brendel en Argerich verrijkten zijn muzikaal inzicht.

Zondag 4 september komt het programma 'De Schubertianen & de Housewarming' naar Morgenstern. Daarin wordt in kledij uit de tijd van Schubert een inkijk gegeven in het leven van Schubert en zijn vrienden en zijn we getuige van een huisconcert waarop werken van Schubert ten gehore worden gebracht. De uitvoerenden zijn: pianist Tobias Borsboom, celliste Lidy Blijdorp, pianiste Yukiko Hasegawa, violist Pieter van Loenen, bas-bariton Marc Pantus en acteur Simon Mulder.


kamermuziek aandeberkel.nl