Uitslag Bridgeclub Jump '85

LOCHEM - Uitslagen van de zomeravonddrive op 4 augustus. A-lijn: 1e. Anneloes Dijk en Leo Vrielink 66.20 %; 2e. Els Kroot en Anky van Randeraat 60.58 % en 3e. Marja Engelen en Imar Doornbos 60 %. B-lijn: 1e. Diet Nijhoff en Bart Veen 61.98 %; 2e. Hans de Boer en Piet Huijbregts 58.33 % en 3e. Arno Groendijk en Marc Meddens 56.25 %.


Kinderboeken- markt van Stichting 't Oude Kinderboek 

LOCHEM - Stichting 't Oude Kinderboek houdt op zaterdag 13 augustus van 10.00 tot 13.30 uur een kinder- en jeugdboekenmarkt in Het Stadshuus, Markt 3 in Lochem. Er zijn honderden oude kinder- en jeugdboeken, geschikt voor jongens en meiden, te koop voor een kleine prijs. Denk hierbij aan boeken van De Kameleon, Biggles (pockets), Arendsoog, boeken van W.G. van de Hulst, boeken van uitgeverij Kluitman, Cissy van Marxveldt en nog vele anderen.


Muziek in de Almens kerk

ALMEN - Peter Koetsveld komt zaterdag 13 augustus naar Almen. Als professioneel klarinettist was hij werkzaam in Kaapstad (Zuid-Afrika). In Nederland was hij actief bij het Gelders Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Begeleidingsorkest, het Noord Nederlands Orkest en het Hineni Symfonie Orkest. Recent is zijn cd 'Roots' en 'Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze' van Haydn uitgekomen. Hier laat hij zeker wat van horen. Ook zal hij werken spelen van Mike Curtis en J.S. Bach. Aanvang 15.00 uur. Het inloopconcert is gratis maar een gift bij de uitgang is welkom.


Computer- bijeenkomst senioren

LAREN - CCL Laren houdt iedere tweede zaterdag van de maand een computerbijeenkomst in de zaal van het Grand Café Bistro-rant 't Langenbaergh, Deventerweg 1 in Laren. 

Computer Club Laren is een groepje senioren met belangstelling voor computer, tablet, en smartphone. Iedereen die er interesse in heeft of problemen ervaart, is van harte welkom. Er zijn altijd wel techneuten die kunnen helpen. Graag eigen apparatuur meenemen. 

De bijeenkomst is op zaterdag 13 augustus van 10.00 tot 15.00 uur, om 12.00 uur wordt er in het restaurant geluncht. Meer weten? Neem dan contact op met William van Loo (0575 - 432 564) of Jan Buursink (06 - 411 732 67).


Repair Café in Kulturhus Laren

LAREN - Op zaterdag 13 augustus draait het weer om repareren bij Repair Café Laren. Tussen 9.30 uur en 12.30 uur staan de vrijwilligers klaar. Zij helpen bij alle mogelijke reparaties aan witgoed, bruingoed, kleding en andere spullen die de moeite waard zijn om een tweede ronde mee te gaan.

Alles wat stuk is of het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café Laren weten bijna altijd raad, en repareren het geheel belangeloos. Een vrije gift, om het voortbestaan van het Repair Café te kunnen waarborgen, blijft altijd welkom. Locatie: Verwoldseweg 1 in Laren.

Verhinderd? Iedere tweede zaterdag van de maand is er een Repair Café, de eerstvolgende is op zaterdag 10 september.


Wandelroutes Walk4Life

LOCHEM - Op zaterdag 27 augustus kan iedereen meewandelen met de Walk4Life tijdens het Benefietfestival Meeting4Life in het Openluchttheater te Lochem. De wandelroutes van 9, 11 en 18 kilometer staan inmiddels gepubliceerd op de website www.meeting4life.nl/walk4life.

Door mee te wandelen en eventueel te laten sponsoren, draagt men bij aan de actie om geld in te zamelen voor KWF kankeronderzoek en lokale doelen die aansluiten bij het festivalthema: 'Leven met Kanker'. Er kan gestart worden vanaf 12.00 uur bij de ingang van het Openluchttheater. De bijdrage van 5 euro geeft ook toegang tot het Benefiet Festival. Loop mee, bezoek het festival of doneer aan de actie! Kijk voor meer informatie op www.meeting4lfe.nl.


Lochem in 1900, 1935, 1960 en 2020

LOCHEM - Voor degenen die de vertoning tijdens het Geschiedeniscafé gemist hebben, laat het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem nogmaals een filmcollage zien van oude, minder oude en nieuwe beelden van markante locaties in de stad Lochem. Prentbriefkaarten van rond 1900 en filmbeelden van rond 1955 van diezelfde locaties; daar maakten de Lochemse smalfilmers Chris Postel en Nico Scheen een compilatie van. In 2020 voegde Wout Klein daar enkele bewegende beelden uit 1935 en 1965 uit het HG-filmarchief aan toe en completeerde alles met actuele opnames.