Nicolas van Poucke. Foto: PR

Nicolas van Poucke. Foto: PR

Derde concert Kamermuziek aan de Berkel

BARCHEM - Het derde concert van Kamermuziek aan de Berkel vindt zondag 21 augustus om 15.00 uur plaats op  Landgoed Morgenstern, Witzand 4 in Barchem. Het concert wordt gegeven door Tosca Opdam en Nicolas van Poucke. Op het programma staan weken van Brahms, Mozart, (Amanda) Maier en Debussy.

De 1988 in Amsterdam geboren violiste Tosca Opdam rijpte in de Jong Talentklas van het Amsterdamse Conservatorium onder supervisie van Joyce Tan en Peter Brunt. Daarna vervolgde ze haar studie op de Manhattan School of Music in New York City bij Patinka Kopec om vervolgens op de befaamde Julliard School of Music haar ‘Master of Music degree’ te behalen. Ze volgde masterclasses van eminente musici als Pamela Frank, Theo Olof, György Pauk, Candida Thomson, Frank Peter Zimmermann en Pinchas Zukerman. Een mijlpaal was het winnen van de prestigieuze Oskar Back Vioolcompetitie met een uitvoering van het 5e vioolconcert van Vieuxtemps. Ter gelegenheid van de heropening van het Rijksmuseum debuteerde ze voor een uitverkochte zaal in het Concertgebouw met een recital. Naast het geven van recitals is ze een enthousiast kamermusicus en festivaldeelneemster. Ze werkt ook graag mee aan multidisciplinaire evenementen. Zo werkte ze in het Lincoln Center samen met het New York City Ballet en The New York Choreographic Institute. In 2018 maakte ze met een recital haar opwachting in Carnegie Hall met een programma dat de wereldpremière bevatte van het aan Tosca opgedragen ‘North Atlantic Light’ voor viool en piano van Robin de Raaff. Tosca bespeelt een Matteo Goffriller viool uit 1700, beschikbaar gesteld door een privéverzamelaar.

Nicolas van Poucke zag het levenslicht in 1992 in een muzikaal gezin (vader trompettist, moeder violiste). Hij studeerde bij David Kuyken en Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam en zoog adviezen op van eminente musici als Murray Perahia, Alfred Brendel en Martha Argerich. Een zeer geprezen recital in het Amsterdamse concertgebouw werd gevolgd door optredens in de Philharmonie van Berlijn en Essen, een reis naar Cuba (Havanna Mozart Festival), naar Italië en Frankrijk. Als solist trad hij op met diverse Nederlandse orkesten. Zijn debuutalbum (2013) met werken van Bach, Beethoven en Brahms kreeg goede reviews. In 2019 verscheen een alom gewaardeerd lp-album met de 2e en 3e pianosonate van Chopin en nam hij met Daniel Palmizio de complete gamba-sonates van Bach op. Inmiddels is er een nieuw album uitgekomen: ‘The Schubert Collection Vol. I.’ Met zijn zus, celliste Ella van Poucke, vormt hij al heel lang een duo. In Amsterdam en Berlijn voerden ze de complete muziek voor piano en cello van Beethoven uit. 

Voor meer informatie en bestellen van kaarten zie de website. 


kamermuziekaan deberkel.nl