Volksdans- groep Scovoda bestaat dit najaar 50 jaar

LOCHEM - Volksdansgroep Scovoda uit Lochem bestaat dit najaar 50 jaar. Dit viert de vereniging met een speciale 'Dans-in' voor dansliefhebbers op zaterdag 3 september. 

Bij folklore en volksdansen wordt in de regio vaak gedacht aan de boerendansgroepen. Scovoda is een internationale volksdansgroep. Eigenlijk kan men beter spreken van werelddans. Dansen over de hele wereld staan centraal in het wekelijkse oefenprogramma. Niet oubollig (er worden nog dagelijks nieuwe dansen bedacht), niet gezapig (het tempo van de dansen ligt soms behoorlijk hoog), maar wél veel beweging en actief bezig zijn.

Op zaterdag 3 september wordt van 14.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur) voor leden, oud-leden en overige dansliefhebbers een 'Dans-in' gehouden in de zaal van tafeltennisvereniging De Toekomst aan de Koedijk in Lochem. Kosten (incl. koffie/thee) 3 euro. Opgave is zeer gewenst en kan via 06 - 484 766 00.


Nieuwe bridgeseizoen Gezelligheid Troef

LOCHEM - Op maandag 5 september begint het nieuwe bridgeseizoen van Gezelligheid Troef.

Wekelijks wordt er dan op maandag vanaf 13.30 uur in het restaurant van Zalencentrum Bousema aan de Zutphenseweg in Lochem gespeeld. Omstreeks 16.45 uur is de laatste ronde gespeeld. In de loop van mei van het jaar daarop eindigt het seizoen en breekt de vakantieperiode aan. Tussendoor worden er voor de kerst en voor het paasweekend jaarlijks gezellige bridgedrives georganiseerd.

Bij Gezelligheid Troef is nog plek voor enkele paren. Ook wie geen bridgepartner heeft en graag wil spelen, kan zich aanmelden bij de wedstrijdleider Lineke Stam via 06 - 512 464 84.


Uitslag Bridgeclub Jump '85

LOCHEM - Uitslagen van de zomeravondcompetitie van 11 augustus van Bridgeclub Jump '85. A-lijn: 1. Peter Groeneweg en jack van der Zee 67.50%; 2. Ine en Arthur Hollink 57.50% en 3. Harrie van de Bijgaart en Henk Pelskamp 52.50%. B-lijn: 1. Betsy Antvelink en Gerry Boekelman 60.33%; 2. Emma van Straaten en Rob Jonker 56.98% en 3. Adri en Frans Steijnen 55.05%.


Muziek in de Almense kerk

ALMEN - Op 20 augustus speelt in de Almense kerk het Banchierikwartet op bamboefluiten. 

De leden van dit kwartet zijn allemaal lid van de Nederlandse Bamboefluitvereniging. Dit is een gilde waarin iedereen zijn/haar eigen fluiten maakt in alle soorten en maten, zoals sopraan, alt, tenor en bas. 

Zij spelen vele soorten muziek, van heel oud, zoals van Banchieri en da Vittoria, tot eigentijdse muziek zoals Sentimental journey en Sealed with a kiss. Laat u verrassen door de bijzondere klank van deze zelfgebouwde fluiten. De spelers van het Banchierikwartet zijn: Angela van Etten, Willemien Rouwenhorst, Harrie Krens en Jan de Klepper. 

Aanvang 15.00 uur. Van harte welkom.


Open dansmorgen bij Dansgroep Eefde

EEFDE - De dansgroep 'Ons Genoegen' in Eefde nodigt ouderen, die nog aardig ter been zijn, uit om dinsdagmorgen 6 september te komen kijken en eventueel zelf proberen mee te doen. Eenvoudige volksdansen meedansen is plezier en bewegen tegelijk. Er wordt gedanst van 9.30 uur tot 10.45 uur met een kwartiertje koffiepauze in ‘t Hart in Eefde.

'Ons Genoegen' is een gezellige groep dames en een paar heren die samen volksdansen. Israëlisch, Roemeens, Amerikaans, Engels, Iers, van alles komt voorbij. Nog nooit volksdansen gedaan? Geen probleem. Joke Teunissen, de danslerares, legt alles prima uit en doet het voor. Na een paar keer heb je de dans onder de knie. Ook wie buiten met een rollator loopt, maar binnen nog aardig ter been is, kan meedoen. 

Kom vrijblijvend eens twee keer meedoen. Daarna kan men besluiten lid te worden. De dansgroep begint na de vakantie weer op 6 september. De kosten zijn voorlopig 6 euro per keer (betalen per kwartaal).  Hoe meer deelnemers hoe lager de contributie. 

Voor meer informatie en opgave, neem contact op met Betty de Jong uit Eefde (0575 – 519 124) of Grace Molegraaf uit Gorssel (0575 – 847 634).


Vaste Prik is jarig en trakteert

GORSSEL - Vaste Prik bestaat twee jaar en trakteert op zaterdag 27 augustus. Elke vierde zaterdag van de maand gaat men om 10 uur met een groep enthousiaste vrijwilligers zwerfafval prikken in en om Gorssel. De groep heeft een redelijk vaste kern maar daarnaast is iedereen welkom om eens mee te komen doen.

Samen is er al meer dan 400 kilo afval opgehaald het afgelopen jaar. En Vaste Prik staat er niet alleen voor maar krijgt hierbij ook hulp uit diverse hoeken. Zo is daar Willy, van Circulus Berkel, die de verzamelde berg zwerfafval op zijn vaste ronde door Gorssel ophaalt. En er zijn een aantal particuliere gulle gevers die met hun financiële bijdrage het mede mogelijk maakten om nieuw materiaal aan te schaffen. Daarnaast was er de Dorpsraad van Gorssel, die Vaste Prik dit jaar ondersteunde door een bijdrage te doen voor onder andere de Nieuwjaarsbijeenkomst en de komende vrijwilligerslunch. En tot slot is er Rein Dijkstra, van Zo en Nu. Hij zorgt elke maand voor verse koffie. 

Hoe Vaste Prik in zijn werk gaat? 's Ochtends tijdens het verzamelen op het plein wordt er kennisgemaakt en duo’s gevormd. Terwijl  men geniet van de koffie met koek, wordt afgesproken wie op welke locatie wil gaan prikken. Hesjes, zakken en prikstokken worden uitgedeeld en iedereen gaat op pad. 

Zwerfafval opruimen is een simpele manier om te zorgen voor je eigen leefomgeving en een rondje prikken is daarnaast een hele leuke en actieve manier om elkaar te ontmoeten. 

Deze maand bestaat Vaste Prik dus twee jaar. Iedereen die zaterdag 27 augustus meehelpt om Gorssel zwerfafval vrij te maken krijgt een waardebon voor een lekker ijsje van Zo en Nu. 

Dus meld je aan bij fransje40@live.nl en doe ook een keer gezellig mee.


Start cursussen op Muzehof-locaties

ZUTPHEN/LOCHEM - Muzehof start het nieuwe culturele jaar vanaf 22 augustus. Iedereen die zelf iets wil doen aan muziek, circus en theater kan terecht in Zutphen, Lochem en Gorssel. In Lochem begint ook weer de Kinderkunstacademie. 

De agenda op www.muzehof.nl is weer flink gevuld met activiteiten. Zo starten de muziek- en circuslessen. Ook zijn er korte cursussen kunst en theater. Kinderen maken kennis met muziek en muziekinstrumenten in bijvoorbeeld ‘Kies je instrument’ of ‘Muziek op schoot´. Nieuw dit jaar is Improvisatietheater voor kinderen. 

Op 11 september houdt Muzehof Open Dag tijdens het Open Monumentenweekend. Meer informatie op de website. 


www.muzehof.nl/agenda