Ruurlose Bridgeclub organiseert bridge clinic en bridge cursussen

Ruurlose Bridgeclub organiseert bridgeclinic en bridgecursussen

RUURLO - Leden van de Ruurlose Bridge Club (RBC) spelen traditioneel al vele jaren op maandagmiddag en woensdagavond in de grote zaal van café-restaurant De Tapperij in Ruurlo een onderlinge competitie. Door corona is er afgelopen jaar minder gespeeld, maar de club hoopt dit seizoen weer een volledige competitie te kunnen spelen. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Clinic
Na het succes van de clinic van vorig jaar heeft de RBC besloten nogmaals een clinic te organiseren. Om ook mensen te trekken die het spel nog niet machtig zijn, wordt deze gratis gegeven. Belangstellenden kunnen op donderdag 1 september van 19.30 uur tot 22.00 uur bij De Bibliotheek (ingang achterzijde naast Aldi) kennismaken met het spel. Bridgen is een teamsport maar het is niet noodzakelijk om je samen met iemand anders aan te melden. Tijdens de clinic zitten de deelnemers meteen met de kaarten in de hand. Zo leren zij spelenderwijs de basisbeginselen. Daarna kunnen zij kiezen of ze door willen met een cursus. 

Scherpe geest
Er wordt altijd beweerd dat bridge moeilijk is. De basisregels van bridge zijn niet zo moeilijk, het is leuk en houdt de geest scherp. Een half miljoen Nederlanders in alle leeftijdscategorieën, beleeft wekelijks veel plezier aan dit kaartspel, ieder op zijn eigen niveau. Bridge verbindt het sociale aspect, de gezelligheid van het samen kaarten, met het competitieve aspect, wekelijks op de clubmiddag/avond.

Bridge is uitdagend: elk spel is weer anders. Maar boven alles is bridge ‘verslavend’ leuk. Na een paar lessen ben je al in staat om met medecursisten het spel te spelen. Na de cursus doe je speelervaring op met jouw medecursisten. Na deze oefenperiode ben je klaar om te gaan spelen bij de Ruurlose Bridgeclub.

Beginnerscursus
De cursus bestaat uit twaalf lessen van tweeënhalf uur en wordt gegeven door Joost Walter uit Ruurlo. De eerste cursusmiddag is op donderdag 22 september locatie De Bibliotheek. Lesmethode: Leer bridge met Berry5.

Vervolgcursus
Dinsdagavond 20 september start de vervolgcursus voor licht gevorderden, gegeven door Joke Gotink. Aanvangstijd: 19.30 uur. Geschikt voor mensen die de beginselen inmiddels onder de knie hebben of voor mensen die graag de ooit geleerde kennis willen opfrissen. De cursus bestaat uit twaalf lessen van tweeënhalf uur. Lesmethode: Speel Clubbridge met Berry. In deze cursus wordt het biedsysteem herhaald. Er wordt veel aandacht besteed aan het af- en tegenspel. Daarnaast wordt er elke les een klein stukje spelregels uitgelegd.

Aanmelden
Aanmelden voor de clinic en/of één van de cursussen kan via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres.


0573 - 451 387

joke.hennie13@gmail.com