Reünie wegens 100 jaar apostolisch genootschap

LOCHEM/ZUTPHEN – 100 jaar geleden werd een afdeling van het apostolisch genootschap in Zutphen opgericht. In de loop der jaren is deze gemeenschap uitgegroeid tot meer dan tweehonderd leden en heeft zich ontwikkeld tot een groep vrijzinnige humanistisch religieuze actievelingen. Op 2 oktober wordt van 14.00 tot 17.00 uur een reünie gehouden voor leden en oud-leden.

"We zijn geen kerk, maar een werk”, is een gevleugeld gezegde binnen het genootschap. Het werk bestaat uit "in liefde werken aan een betere wereld”. Er worden veel mooie liederen hierover gezongen, die binnen het genootschap gecomponeerd zijn. Naast de diensten op zondag, is er ook veel aandacht voor de ontwikkeling van de jeugd. Elke week komen de kinderen en jongeren bij elkaar in verschillende leeftijdsgroepen. Het zangkoor oefent wekelijks en daarnaast worden nog tal van ‘bezinnings' en creatieve activiteiten georganiseerd.

De reünie is bedoeld voor iedereen, die ooit eens lid of sympathisant was van de Zutphense gemeenschap, evenals de huidige leden. Opgave: 100jaarzutphen@apgen.nl of 06 50268639. De middag wordt gehouden in gebouw Aan de Berkel in Zutphen