Lezing Historische Vereniging De Elf Marken

EPSE - Dinsdag 4 oktober zal Ornitholoog Dr. Gerard C. Boere uit Gorssel in het kerkje van de Protestantse Gemeente te Epse een lezing verzorgen over de natuur in Zuid-Siberië.

Gerard wordt in binnen- en buitenland beschouwd als een groot deskundige op het gebied van de vogeltrek. In 1971 studeerde hij af in de zoögeografie en paleontologie. Vervolgens promoveerde Gerard op het internationale belang van de Waddenzee voor de verschillende (sub)arctische steltlopers. Daarbij was hij ook van jongs af aan actief in het ringonderzoek. Naast dat veldwerk was de politiek en het bestuurswerk een dikke rode draad in zijn carrière. Naar zijn mening is politiek belangrijker voor het trekvogelonderzoek dan veel mensen zich realiseren. Gerard Boere zet zich al meer dan 50 jaar in voor de bescherming van vogels, zowel privé als werkgerelateerd. Nationaal, maar ook internationaal. Ook na zijn pensionering is hij hier veel tijd in blijven steken. Zo heeft hij een enorme inspanning geleverd voor de bescherming van trekvogels naar Afrika, waarin onze eigen Waddenzee een zeer belangrijke rol speelt. Zijn onderzoek bracht hem naar de Sovjet Unie. Zelfs midden in de Koude Oorlog was er via de trekvogels en het onderzoek altijd een actief lijntje naar de Sovjet Unie. In zijn lezing zal Gerard het vooral hebben over zijn belevenissen in het Aziatische deel van Rusland.

Het kerkje in Epse is te vinden aan de Lochemseweg 36. De deuren gaan om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur.

Leden hebben gratis toegang en niet-leden betalen € 5,00.