Kort

Aandacht RTV Ideaal voor uitvaart Britse piloot

EEFDE - Drie jaar na de berging van de jachtbommenwerper uit WOII in Eefde (gemeente Lochem), krijgt Flight Sergeant William Robert Stephen Hurrell zijn laatste eervolle rustplaats. Op donderdag 29 september wordt hij begraven op de oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Jonkerbos in Nijmegen. Lokale omroep Radio en TV Ideaal brengt ter gelegenheid hiervan speciale uitzendingen op 4, 7 en 14 oktober.

Op 4 oktober tussen 18.00 en 19.00 uur staat de uitzending Achterhoek Totaal van Radio Ideaal geheel in het teken van de zoektocht naar en de uitvaart van William Hurrell. Dinsdag 7 oktober om 14.00 uur is op het tv-kanaal de documentaire ‘Finding uncle Bill’ te zien. De kijker is hier ooggetuige van de zoektocht naar de piloot op de crashlocatie aan de Scheuterdijk in Eefde. 

Een prachtige en emotionele verfilming waarin ook de nabestaanden aan het woord komen. Vrijdag 14 oktober om 14.00 uur zendt TV Ideaal deel 2 uit. Een verslag van de uitvaartceremonie voor Flight Sergeant William Hurrell op 29 september.

De documentaire is gemaakt door Bart Verdult (Duftig Media) en Henk-Jan Winkeldermaat (Punkmedia) in opdracht van de gemeente. 

Het plan om ‘Finding uncle Bill’ te laten zien aan het brede publiek tijdens 75 jaar vrijheid, ging niet door vanwege de coronapandemie.

ww.rtvideaal.nl


Blaas- en slagwerk- bende

LOCHEM - Op dinsdag 13 september was het een drukte van belang in het verenigingsgebouw van Advendo. Diverse basisscholen uit Lochem kwamen naar de muziekvereniging voor een leuke en interactieve muziekworkshop gegeven door twee ervaren dirigenten. Binnenkort start, aansluitend op deze workshop, een nieuw slag- en blaasbendeproject.

Onder professionele leiding van de dirigenten Ruben Maathuis en Guido Cornet hebben de kinderen tijdens de muziekworkshop instrumenten kunnen uitproberen en samen muziek gemaakt. Aansluitend op deze workshop start Advendo met twee muziekprojecten namelijk de Blaasbende en Slagwerkbende. Tijdens deze projecten worden de kinderen vanaf 7 jaar meegenomen in de wereld van de instrumentale muziek en na die zes weken zullen ze het project afsluiten met een heus slotconcert met saxofoon, klarinet, trompet of trombone, ritmisch en/ of melodisch slagwerk. Alles is mogelijk. De instrumenten en muziek liggen klaar.

Dit slotconcert (vrijdag 25 november) is van korte duur en zeker een aanrader om te bezoeken als ouder, opa, oma, vriendje, vriendinnetje en voor iedereen die op het punt staat om zelf muzieklessen te nemen. .

Informatie
De blaasbende start op donderdag 6 oktober, van 16.30-17.15 uur
De slagwerkbende start op woensdag 5 oktober, van 17.15-18.00 uur

advendo-lochem.nl


Ontmoeting en inspiratie

LAREN - Praten met elkaar in een andere setting, dat heeft de commissie Ontmoeting en Inspiratie van de kerk in Laren, vorig seizoen ook georganiseerd. Dit jaar weer, nu op een andere locatie, namelijk bij de familie Harkema aan de Ooldselaan 20: aanvang is 20.00 uur.

"Het kampvuurtje is een blijvertje, dat voelt warm en goed. En bij een kampvuur, horen liedjes bij een gitaar, en een mooi verhaal. Een verhaal over de geheimen van het leven en de zoektocht naar geluk. Pieter Brink zal dit verhaal vertellen en René Bijzet zal de avond leiden. Het lijkt ons heel fijn om samen met elkaar in gesprek te gaan", zo laat de organisatie weten.
Indien mogelijk wordt er per fiets naar de locatie gegaan, om 19.45 uur verzamelt men bij de kerk. Het is ook mogelijk op eigen gelegenheid, of met de auto gaan. Warme kleren worden aanbevolen omdat de activiteit buiten is.


IVN-excursie

LOCHEM - Op 29 september geeft IVN een bijzondere excursie op het terrein van Kasteel Ampsen. In dit prachtige kasteelbos nemen de gidsen de deelnemers mee in de cultuur- en natuurhistorie van Ampsen en vertellen ze over de bomen, planten en dieren die er te vinden zijn. Tijdens deze wandeling wordende alle zintuigen geprikkeld om het bos waar te nemen. De start is donderdagavond om 18.30 uur op de parkeerplaats aan de bocht van Laan Ampsen/ Ampsenseweg De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. De lengte van de route is ongeveer 4.5 km.

tina@amadorra.nl