Behoefte aan meer menskracht bij
werkgroepen KunstKring Ruurlo

RUURLO – Een wereld waarin het fijn is om te leven en om in te werken. Wie wil dat niet? Vooral nu, in deze tijd vol oorlogsdreiging en de ene crisis na de andere, proberen de meeste mensen er het beste van te maken. Voor hun familie, vrienden en kennissen, et cetera. De gedachte is op dat de maatschappij nog draait dankzij de inzet van vrijwilligers. Overal zijn tekorten aan werknemers.

De KunstKring Ruurlo heeft als doel bij te dragen aan het welbevinden van inwoners van Berkelland en van (ver) daarbuiten door het organiseren van concerten, cursussen, exposities en lezingen. De vereniging draait goed dankzij de inzet van een kleine zeventig vrijwilligers. Dat lijken er wellicht meer dan genoeg, maar dat is niet zo. De maatschappij is ingewikkeld, met privacyregels, automatisering en nog veel meer. Dat heeft ook invloed op de organisatie van een culturele organisatie. In meerdere werkgroepen is behoefte aan menskracht.

Kulturhus
In het Kulturhus mag KunstKring Ruurlo de grote zaal gebruiken voor concerten en lezingen, maar er komen vele handen aan te pas om de zaal in te richten met lampen, planten en gezellige zitjes. Voor de bediening van licht en geluid is iets meer specialistische kennis en/of ervaring nodig. In de expositiegroep wordt hard nagedacht over vernieuwing. Net als bij de websitegroep, want KunstKring Ruurlo is toe aan een nieuwe website. Bij de pr-werkgroep is sterk behoefte aan iemand die stukjes kan schrijven over de activiteiten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Op de website staan alle ‘vacatures'. Kijk gerust eens of er iets passends bijzit.

Iedereen in de huidige maatschappij is druk; met werk, met oppassen op de (klein)kinderen en noem maar op. Maar als vrijwilliger bij de KunstKring kan men zich zo druk maken als men zelf wil. Er zijn taken die meer of minder tijd vergen. Wie het leuk lijkt om met een groep mensen de schouders onder de KunstKring-activiteiten te zetten, kan via voorzitter@kunstkringruurlo.nl een afspraak maken om te komen praten over de mogelijkheden bij KunstKring Ruurlo.


kunstkringruurlo.nl