Gebruukt Gerei kan met de bakfiets of met de bus 'gebruukt gerei' halen en brengen. Foto: PR

Gebruukt Gerei kan met de bakfiets of met de bus 'gebruukt gerei' halen en brengen. Foto: PR

Kringloopwinkel Gebruukt Gerei is na vijf jaar een begrip

Economie Lochem

LOCHEM - Vijf jaar geleden stapte Gijs Coers (47 jaar) in het diepe: hij begon als ondernemer in tweedehands artikelen. Gijs, van origine automonteur, ging in 2012 werken voor de kringloopwinkel 2Switch Lochem waar hij kennis opdeed over deze handel. Vijf jaar geleden was het zover en begon hij in Lochem zijn eigen zaak onder de Achterhoekse naam Gebruukt Gerei.

Door Arjen Dieperink

De winkel is gelegen aan de Oosterbleek 56 in Lochem en beslaat een oppervlakte van vijfhonderd vierkante meter. Op het gebied van decoratie, huismeubelen, media (o.a. lp’s, cd’s en dvd’s), boeken, kleding, elektra, witgoed, tuinartikelen, auto en speelgoed is er van alles te koop. “De elektra wordt eerst gecontroleerd of het werkt en veilig is voor het in de verkoop gaat”, benadrukt Gijs. Op de eerste verdieping hangen in een speciale ruimte kleding en sportkleding. Ook zijn er jassen en accessoires te koop. In twee paskamers kunnen de kledingstukken worden gepast.

Vrijwilligers
Zonder vrijwilligers is het vrijwel onmogelijk om een winkel als Gebruukt Gerei overeind te houden. Gijs Coers is dan ook trots op hen: “Zonder die vrijwilligers zouden mijn vriendin en ik vierentwintig uur per dag en zeven dagen in de week moeten werken. Dat gaat gewoon niet. Onze vrijwilligers nemen ons veel werk uit handen. Daar zijn wij blij mee. Ook hebben wij hier mensen aan het werk met een afstand tot de maatschappij. Op deze manier kan iemand voldoening krijgen en eventueel doorstromen naar een reguliere baan. Hiervoor werken wij goed samen met Het Baken van de gemeente Lochem“, aldus Gijs. Ook is er een samenwerking met De Kassei, onderdeel van Zozijn, in de Molenstraat. “Wij krijgen puzzels binnen. Deze worden door de cliënten van Zozijn die werkzaam zijn bij De Kassei helemaal gecontroleerd. Is de puzzel compleet dan komt deze met een goedkeuringssticker terug naar de winkel.”

Goede doelen
Gebruukt Gerei zet zich sinds jaar en dag ook in voor goede doelen. Gijs Coers wijst hiervoor onder meer naar de inzameldoos van Eeko.nl. Hier kunnen oude mobieltjes en cartridges worden gedeponeerd. “De opbrengst komt ten goede aan de stichting ’t Olde manege peerd“, vertelt hij. Tevens worden in de winkel plastic doppen ingezameld voor de Stichting KNGF Geleidehonden. “Verder geven wij regelmatig spullen weg aan de Goede Doelen Markt die zich inzet voor verwaarloosde paarden. En een deel van de knuffels die we binnenkrijgen sturen we door naar Roemenië“, aldus  Gijs.

Actie
Op woensdag 9 november bestaat Gebruukt Gerei vijf jaar. Op die dag krijgen kopers op het gehele assortiment 20 procent korting. “Ook gaan wij een stempelkaart invoeren. Bij iedere vijf euro die er besteed is krijgt de klant een stempel. Bij een volle stempelkaart krijgt men 7.50 euro korting op de volgende aankoop”, besluit Gijs Coers, alvorens hij een klant gaat helpen.


www.gebruuktgerei.nl