Vrouwen van nu Eefde

EEFDE - Vrouwen van Nu Eefde nodigt alle leden uit voor de afdelingsavond op donderdag 10 november om 19.30 uur in Het Hart te Eefde. Dr. J. van Huijstee zal dan een lezing geven over het levenseinde. Ook gasten zijn van harte welkom. De toegang is vrij. Zie ook www.vrouwenvannu.nl/eefde.


Genealogische dag in Gorssel

GORSSEL - Zaterdag 12 november organiseert de Werkgroep Genealogie van de Historische vereniging De Elf Marken te Gorssel haar Genealogische dag in de Nederlandse Hervormde kerk aan de Hoofdstraat 27 in Gorssel.

Evenals voorgaande jaren begint de dag ’s morgens om 10.00 uur en eindigt ongeveer 16.00 uur. Vele standhouders zullen weer van de partij zijn, oude bekenden en ook nieuwe gezichten zullen dit jaar weer hun opwachting maken.
De stamboom Korenblik/Korenblek is door de leden uitgezocht en deze dag te bekijken. Het stamboomboek Korenblik is deze dag tegen betaling te verkrijgen.


www.deelfmarken.nl


Koorproject in Harfsen

HARFSEN - Na de enthousiast ontvangen première van 'Geloven… hoe dan' in Laren, komt Deo Gratias nu naar Harfsen. Op zondag 6 november zal het koor haar project laten horen in de kerk in Harfsen.

Een uur durend project met vlotte liederen, zoals gospels, opwekkingsliederen en ballads. Begeleid door een band en piano, en onder leiding van dirigent Wim Rijstenberg. De liederen worden door verbindende teksten een geheel. Een heel andere beleving van de zondagmorgen dus; geen dominee, geen organist, maar een project waarbij men kan genieten van mooie liederen en teksten. Kom allemaal kijken en luisteren: 10.00 uur in de kerk in Harfsen.


Lichtjesregen Harfsen

HARFSEN - Op vrijdagavond 4 november opent de Kerk van Harfsen haar deuren van 19.00 tot 20.00 uur voor de jaarlijkse Lichtjesregen. In Ons Gebouw staan honderden lichtjes klaar. Door een lichtje aan te steken kan men iemand gedenken of ondersteunen. Men kan een kaarsje aansteken als teken van hoop, om licht in een donkere wereld, of als een persoonlijke gedachte of gebed.

De kerkzaal wordt sfeervol ingericht met verschillende gedenktafels. Behalve zelf een lichtje aansteken, kan men luisteren naar muziek, een naam of een gedachte opschrijven, gedichten lezen, of gewoon even zitten en stil zijn. Er is ook een speciale kindertafel. 

De kerk organiseert, maar de lichtjesregen is nadrukkelijk voor iedereen bedoeld, voor het hele dorp. 


www.harfsen.nl/kerk


Vrouwen van Nu Lochem

LOCHEM - Vrouwen van Nu Lochem nodigt de leden uit voor de maandelijkse bijeenkomst op 9 november. De avond zal verzorgd worden door de Stichting Wensambulance Oost-Nederland.

Deze stichting helpt gratis patiënten in heel Overijssel en Achterhoek en werkt  alleen met vrijwilligers uit deze regio. Wensambulance Oost-Nederland is een non-profit organisatie met een ANBI-status. Zij heeft als doel wensen van terminale en ernstig zieke patiënten mogelijk te maken door passend vervoer te bieden. Onder begeleiding van de vrijwilligers beleven deze mensen een onvergetelijke dag waarbij ze in het zonnetje worden gezet en even hun ziekte kunnen vergeten. 

De avond vindt plaats bij zalencentrum Bousema aan de Zutphenseweg en begint om 19.45 uur. Ook belangstellende zijn van harte welkom.


Collecte Stichting AED Epse/Joppe

EPSE/JOPPE - Het belang van een goed netwerk van AED’s en personen die kunnen reanimeren wordt door steeds meer mensen ingezien. De in oktober gehouden collecte van de Stichting AED Epse/Joppe was dan ook succesvol. De stichting is blij met de goede opbrengst van maar liefst 2.074,15 euro, zeker gezien het feit dat de (herhalings)cursussen fors duurder zijn geworden en daarmee ook het bedrag dat  de stichting hierin moet bijdragen. Bovendien zijn er reserves nodig voor onderhoud en vervanging van de AED's. 

Stichting AED Epse/Joppe heeft dit voorjaar 5 cursussen kunnen aanbieden en hoopt er dit najaar nog een paar te kunnen organiseren voor degenen die zich hiervoor hebben aangemeld. In het voorjaar van 2023 zijn in ieder geval weer nieuwe cursussen gepland. De bij de stichting ingeschreven personen krijgen hiervoor in maart volgend jaar een uitnodiging. Stichting AED Epse/Joppe wil alle gulle gever en collectanten bedanken voor hun bijdrage aan dit mooie resultaat. 

Wie de collectant heeft gemist, kan een bijdrage overmaken op bankrekeningnummer: NL84ABNA0471690163 t.n.v. Stichting AED Epse-Joppe. Of via de QR-code.


www.aedepsejoppe.nl