'Sjaal met een verhaal' bij de Wereldwinkel

LOCHEM - Bij Wereldwinkel Lochem kan men terecht voor een keur aan cadeauartikelen met een eerlijk verhaal. Veel kerstversierselen, kaarsen, kaarsenstandaards en windlichten. Een ruim aanbod van kerstkaarten van o.a. Amnesty, Unicef en natuurlijk de Novib kalender. Prachtige uit hout gesneden dierfiguren uit Indonesië, mooie boodschappen- en opbergmanden uit Afrika. Ook is er een ruim assortiment aan puzzels en kinderspeelgoed. Daarnaast biedt Wereldwinkel nu ook producten aan van Sjaal met Verhaal.

Sjaal met een Verhaal begint bij Inge Hoogesteger die in 2013 voor het eerst Nepal bezocht. Een bezoek aan een kindertehuis in Pokhara liet haar inzien dat je zelf geen kinderen hoeft te hebben om toch iets voor een kind te kunnen betekenen. Want voor jezelf en je kinderen zorgen is niet makkelijk in een land waar armoede heerst en zorg en onderwijs niet vanzelfsprekend zijn. Ondanks de zware omstandigheden overheerst de vriendelijkheid en gastvrijheid van de mensen daar. Ze kocht een aantal sjaals om in Nederland te verkopen. De opbrengst zou ze doneren aan het kindertehuis. De sjaals waren snel verkocht en Inge ging nu voor langere tijd naar Nepal. Dit is in het kort de start van Sjaal met Verhaal.

Sjaals, vloerkleden, onderzetters, sieraden, tassen en allerlei vilten decoraties werden ingekocht. Allemaal hebben ze iets belangrijks gemeen: ze zijn kleurrijk, uniek en handgemaakt. En met de verkoop creëert 'Sjaal met Verhaal' werk voor inmiddels meer dan duizend vrouwen in Nepal. Economisch zelfstandig kunnen zijn heeft een enorme positieve impact op hun leven en dat van hun kinderen. Deze missie staat altijd voorop en dat maakt Sjaal met Verhaal een ‘Social Enterprise’: een onderneming die het maken van winst niet als doel heeft, maar als middel ziet voor het bijdragen aan een betere wereld. Dat bijdragen aan een betere wereld doet Sjaal met Verhaal niet alleen met het ondernemen, maar ook nog met het ondersteunen van verschillende projecten zoals het bouwen van een medische post en ook het steunen van een kindertehuis.

Inge bezoekt regelmatig Nepal om te kijken hoe alle producten gemaakt worden en hoe het gaat met de vrouwen. En er is altijd overleg met de ondernemers daar om steeds weer nieuwe producten te ontwikkelen die voldoen aan de behoefte van de Nederlandse markt. Zo is er steeds weer iets nieuws te vinden bij Sjaal met Verhaal.


Voor de aanbieding: zie advertentie elders in de krant.