Rectificatie fotocredit

BARCHEM - Bij het artikel vorige week over de slachtvisite in Barchem is bij de foto's een onvolledige naamsvermelding geplaatst. De foto's zijn gemaakt door Ans Smeenk en Siska van der Bij van FreezeFrame Achterhoek.


Eucharistie- viering in de St. Josephkerk

LOCHEM -  Zondag om 10.00 uur is er een eucharistieviering m.m.v. het Gemengd Koor onder leiding van Frank van der Velden en Johan Dijkman, orgel. In de viering gaat voor pastor E. Wassink. Lector is mw. R. Wildemors. De viering op de eerste zondag van de advent staat in teken van het Adventsproject 2022: ‘Ieder kind een goede start’. De parochie kiest voor een project in Somalië. Thema van de viering is: ‘Wees waakzaam.’


Sinterklaas- kaarten met de L.E.O

LOCHEM - Op maandag 28 november houdt de L.E.O. een Sinterklaaskaartavond bij Zalencentrum Bousema, Zutphenseweg 35 te Lochem. Er wordt gespeeld in de spelsoorten jokeren en klaverjassen en er zijn leuke prijzen te winnen. Vanaf 19.00 kan men zich inschrijven, om 19.30 uur begint het kaarten. Het inschrijfgeld bedraagt voor L.E.O.-leden 2,50 euro en voor niet-leden 3,50 euro. Alle informatie is ook op www.leolochem.nl te vinden of mail naar info@leolochem.nl of bel naar 06 - 498 032 08 / 0573 - 251 592.


Vesperdienst in Laren

LAREN - Een vesper is een avonddienst die in het teken staat van rust en bezinning. Een moment om na te denken met weinig woorden en te genieten van muziek. De commissie Ontmoeting en Inspiratie van de Protestantse Gemeente van Laren houdt een vesper op zondagavond 27 november. De vesper begint om 19.30 uur, Stefan Potman zal voor de muziek zorgen en zangeres Carla Koehorst zal prachtige liederen zingen. Het thema van deze dienst, op de eerste zondag van advent, is 'Verwachting'. Iedereen is van harte welkom in de kerk in Laren.


Alzheimer Trefpunt in kerstsferen

LOCHEM - Vrijdag 9 december is er weer een bijeenkomst van Alzheimer Trefpunt Lochem. Dit keer met het thema 'Gezellig samenzijn in aanloop naar Kerst'. Samen wordt gesproken over hoe we kerst ervaren, welke tradities er zijn, verschillen vroeger en nu etc. Natuurlijk onder het genot van koffie of thee. Dit vindt plaats van 10.30 uur tot 12.00 uur in het Stadshuus, Markt 3 in Lochem. Iedereen is van harte welkom, aanmelden vooraf is niet nodig. Alzheimer Trefpunt AT Lochem: at.lochem@alzheimervrijwilligers.nl.  Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411 of alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland/alzheimer-trefpunt-lochem.


Film in Almen

ALMEN - Iedere laatste woensdag van de maand draait in Dorpshuis Ons Huis in Almen een film (behalve in de zomermaanden juni, juli en augustus). Op woensdagavond 30 november is het weer zover. 

Deze keer een Brits drama uit 2021 over Ierland, met een inleiding door Fleur Boot, die een aantal jaren in Ierland woonde en wat vertelt over haar Ierse ervaringen.  De foyer is geopend om 19.30 uur en het programma start om 20.00 uur. Entree 5 euro. 

Men is steeds zoekende naar mooie films om te vertonen. En proberen daarbij een extraatje in de vorm van een spreker of korte presentatie te vinden die past bij de film. Suggesties? Laat het weten.


0575-431421


Intocht Sinterklaas Gorssel

GORSSEL - Sinterklaas heeft beloofd dit jaar Gorssel te bezoeken op vrijdag 2 december. Rond 9.00 uur zullen Sinterklaas en de Pieten bij de IJssel (Veerpont) aanmeren.

De kinderen van de Vullerschool zullen de Sint vanaf 8.30 uur ophalen. Zij lopen dan in een grote stoet vanaf de Vullerschool door de Hoofdstraat, Esdoornlaan, Molenweg en de Veerweg. Aansluiten bij de stoet?Dat kan want iedereen is welkom. Graag wel achteraan, zodat de kinderen vooraan kunnen lopen. Rond 9.30 uur zal Sinterklaas bij Museum MORE aankomen en daar kort de kinderen toespreken vanaf het balkon. Daarna zal het feest voor de kinderen van de Vullerschool op school verder gevierd worden.


Goede Doelenmarkt in Lochem

LOCHEM - De Goede Doelenmarkt in Lochem vindt plaats op vrijdag 9 december van 16.00 tot 20.30 uur en zaterdag 10 december van 10.00 tot 16.00 uur in de Gudulakerk. Iedereen is van harte welkom. Zo’n twintig goede doelen presenteren zich en bieden in deze feestmaand van alles aan om het decemberfeestgevoel completer te maken. Er is weer van alles te koop en te beleven. Let op: niet elke standhouder heeft een pinautomaat, dus gelieve contant geld meenemen. De markt vindt plaats in de Gudulakerk op de Markt in Lochem. Toegang: gratis. Voor het complete programma-aanbod, bekijk regelmatig de website. 


goededoelenmarkt-lochem.nl