Sinterklaas en zijn pieten komen speciaal langs voor de warming-up en om de lopers aan te moedigen. Foto: PR

Sinterklaas en zijn pieten komen speciaal langs voor de warming-up en om de lopers aan te moedigen. Foto: PR

Speculaaspoppenloop Hanzesport in Joppe

JOPPE - Op zaterdag 3 december houdt Atletiekvereniging Hanzesport Zutphen weer de jaarlijkse Speculaaspoppenloop bij restaurant de Zesprong, Dortherdijk 6, Joppe. Voor deze recreatieve loop zijn hardlopers, nordic walkers, sportief wandelaars en zeker kinderen van harte welkom. Elk jaar is het een gezellige loop met veel toeschouwers.

Het parcours door het prachtige bosgebied is 6 km lang en kan in 1, 2 of 3 ronden worden gelopen. Voor de kinderen is er ook een parcours van 2,5 km. Sinterklaas en zijn pieten komen speciaal langs voor de warming-up en om de lopers aan te moedigen. Elke deelnemer ontvangt na afloop een ambachtelijke, biologische speculaaspop.

Starttijden: 8.00 en 10.00 uur. Om 8.00 uur: het 6 km parcours kan maximaal 3 keer worden afgelegd door hardlopers en maximaal 2 keer door nordic walkers en sportief wandelaars. De kinderen lopen 2,5km. Om 10.00 uur: het 6 km parcours kan alleen door hardlopers maximaal 2 keer worden afgelegd. De kinderen lopen 2,5 km. Lopen gebeurt voor eigen risico.

Kosten (contant betalen) zijn voor volwassenen 7 euro en voor kinderen t/m 15 jaar 3 euro. De loop wordt georganiseerd door Atletiekvereniging Hanzesport / Milagroep, Deventerachterpad 1 in Zutphen. Voor nadere informatie: Guido Pietersma via 06 - 236 757 27 of guidopietersma@gmail.com.


www.hanzesport.nl