Activiteiten Amnesty International op Dag voor de Rechten van de Mens

LOCHEM - De werkgroep Lochem van Amnesty International heeft dit jaar weer verschillende activiteiten om aandacht te besteden aan de Dag voor de Rechten van de Mens. Dit begint op 7 december met een schrijfochtend van 11.00 tot 12.00 uur in het Stadshuus. Er worden dan brieven en kaarten geschreven voor mensen die die onterecht gevangen zitten voor het recht op vreedzaam demonstreren. Burgemeester van ‘t Erve komt deze ochtend schrijven om deze actie te ondersteunen.

Op 9 en 10 december staat de werkgroep op de Goede Doelen Markt in de Gudulakerk.

Amnesty staat in de kerk met een kraam voor de verkoop van kaarten en kaarsen. En met een tafel om brieven en kaarten te schrijven voor de 10 december actie. Er ligt eveneens een handtekeningenlijst.

Vanaf 1 december zijn er weer schrijfpakketten om zelf thuis brieven of kaarten te schrijven voor de 10 december actie. Er wordt dit jaar geschreven voor mensen die zijn opgepakt omdat ze gebruik maakten van hun recht op vreedzame demonstratie. Door brieven en kaarten te schrijven laten we hun weten dat ze niet worden vergeten. 

De afgelopen twee jaar hebben veel inwoners van de gemeente Lochem van deze schrijfpakketten gebruik gemaakt. Ze zijn af te halen op 7 december tijdens schrijfochtend in het Stadshuus, op 9 en 10 december aan de kraam van Amnesty International en telefonisch via Dukke de Vries (0573 - 253 423) van de werkgroep.