Kerstmarkt Gorssel gaat niet door

GORSSEL - In ’t Trefpunt in Gorssel zou op 11 december een kerstmarkt worden gehouden, maar vanwege onvoldoende aanmeldingen kan er geen mooi kerstmarkt neergezet worden. De organisatie heeft daarom besloten het af te lassen.


Woord- en communie- viering in de St. Josephkerk

LOCHEM - Zondag 4 december om 10.00 uur is er een woord- en communieviering met medewerking van het Gemengd Koor onder leiding van Frank van der Velden en Johan Dijkman, orgel. Voorganger: dhr. D. Beltman. Lector: mw. W. Janssen. Thema van de viering: ‘Vol verwachting.’


Vrouwen van Nu Lochem

LOCHEM - Het bestuur van Vrouwen van Nu Lochem nodigt alle leden van harte uit voor het bijwonen van de laatste bijeenkomst dit jaar, de kerstviering, op woensdag 14 december. Kerstverhalen uit Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Mexico, Zweden en Israël worden verzorgd door Edgar Nollen en Jan Tijsen. De bijeenkomst wordt gehouden in zalencentrum Bousema en begint om 19.45 uur.


Nieuwe predikant protestantse gemeenten Eefde en Gorssel/Epse

EEFDE/GORSSEL - De protestantse gemeenten Eefde en Gorssel/Epse hebben in ds. Gertjan de Pender uit Varsseveld een nieuwe predikant gevonden. Hij zal op 15 januari 2023 aan beide gemeenten worden verbonden. De intrededienst vindt een week later plaats op 22 januari in de kerk van Gorssel, aanvang 10.00 uur. Het werven van nieuwe kerkelijk werkers noodgedwongen uitgesteld tot maart 2023, dit vanwege de sterk gestegen energiekosten.


Tafeltennis- robot voor LTTC

LOCHEM - Afgelopen zaterdagavond werd op de Algemene ledenvergadering van de Club van 100, dat in de Jan Wissinkhal in Lochem plaatsvond, bekendgemaakt dat er 1250 euro is gereserveerd voor de aanschaf van een tafeltennisrobot voor LTTC De Toekomst. Na afloop van deze vergadering konden de aanwezigen genieten van de Country muziek van Leon van der Meer. Het Bestuur had een aantal hapjes klaargemaakt met een link naar de Amerikaanse keuken.


Barchfoto brengt Barchem in Beeld

BARCHEM - Op 8 december tussen 14.00 en 16.00 uur presenteert fotoclub Barchfoto beeldmateriaal van oud en nieuw Barchem. Dit vindt plaats in 't Onderschroer, Beukenlaan 1 in Barchem. Toegang gratis, vrije inloop. Sinds oktober kent Barchem een fotoclub. Enthousiaste Barchemse amateurfotografen trekken er samen op uit en maken de mooiste foto’s. Maar ook oud fotomateriaal wordt bewerkt. Op 8 december laten ze in het Onderschoer beelden zien.


Bijeenkomst ‘Gewoon Gezellig’

HARFSEN - Op zondagmiddag 4 december van 14.30 tot 16.30 uur is er weer een bijeenkomst van ‘Gewoon Gezellig’ voor alleenstaanden in Harfsen en omgeving. Men is dit keer van harte uitgenodigd in Dorpshuus Hoeflo, Hulstweg 6, Harfsen voor een spelletje spelen of voor een praatje. Deelname voor drie drankjes en wat lekkers is 5 euro. Aanmelden is niet nodig. Vervoer nodig of vragen? Neem contact op met Hellen Strik, welzijnscoördinator Harfsen-Kring van Dorth, via: 06 - 420 503 53 of hellen@welzijn-harfsen.nl.


Kerstmarkt Joppe

JOPPE - KanaalLokaal, het buitenwinkeltje met handgemaakte artikelen in Joppe, houdt een kerst-wintermarkt op zaterdag 10 december van 16.00 tot 20.00 uur aan de Oxerweg 6 in Joppe. Er zijn diverse artikelen, maar ook allerlei lekkers. Verder staan de erwtensoep en glühwein klaar. KanaalLokaal is een winkeltje zonder winstoogmerk, een vijfde deel van de opbrengst gaat naar een lokaal goed doel. Dit jaar is dat Stichting Leergeld Deventer.Voor meer informatie kijk op KanaalLokaalco.nl.


Wintermarkt Gorssel

GORSSEL - Op zaterdag 17 december houdt de Protestantse kerk Gorssel/Epse van 10.00 tot 13.00 uur haar jaarlijkse wintermarkt in de kerk in Gorssel. Er is muziek, oliebollen en kniepertjes. Verder zijn er kerstversieringen en kerstbloemstukken te koop. Net als goed bruikbare spullen, zoals boeken, cd’s, grammofoonplaten, speelgoed, huishoudelijke artikelen, elektrische apparaten, kleine meubels en gereedschap. Voor een ieder is er voor weinig geld iets moois te vinden. De opbrengst van de wintermarkt is bestemd voor het onderhoud van het kerkgebouw en het monumentale orgel.


Opbrengst collecte Alzheimer Nederland

LOCHEM - De collecte van Alzheimer Nederland heeft in de voormalige gemeente Gorssel in de week van 6 tot en met 13 november 9.023,96 euro opgebracht. Per plaats was dit als volgt: Kring van Dorth 246,15 euro; Harfsen 945,96 euro; Epse 1.326,68 euro; Eefde 1.292,92 euro; Almen 1.064,60 euro en Gorssel/Joppe 4.147,65 euro. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten. Collectant gemist? Ga naar onlinevooralzheimer.nl en doneer. Volgend jaar meehelpen? Opgeven kan via alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij Willy Oolthuis, coördinator voor de voormalige gemeente Gorssel, 06 - 514 018 02.