Indië monument door Karoly Szekeres. Foto: PR
Indië monument door Karoly Szekeres. Foto: PR

Beeldhouwer Karoly Szekeres bij KunstkringCafé

GORSSEL - Dinsdag 4 oktober van 16.00 tot 17.30 uur, is Karoly Szekeres te gast in Eetcafé ‘De Hoek’, Joppelaan 5, Gorssel. Marcel Schoemaker gaat met hem in gesprek. 

Károly ziet zichzelf voor een groot deel als autodidact met een voorliefde voor historische architectuur en de beeldhouwkunst. Zijn atelier in de middeleeuwse binnenstad van Deventer toont de brede schakering van zijn werk. Van bouwkundige ornamentiek aan gevels tot vrijstaande beelden in hout, steen en brons. Op vele openbare plekken in Deventer is zijn werk te bewonderen. Dat varieert van zijn Indië-monument ‘De Wachtende Moeder’ op het Grote Kerkhof tot het beeld van keeper Leo Halle voor de Adelaarshorst aan de Vetkampstraat. Maar evengoed zijn er in heel Nederland fraaie voorbeelden van zijn hand op het terrein van monumentenzorg.

Aanmelden is niet nodig. Consumpties zijn voor eigen rekening. Niet-leden zijn tevens hartelijk welkom. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie over de Gorsselse Kunstkring en de bereikbaarheid in verband met wegwerkzaamheden zie www.gorsselsekunstkring.nl.