Zodra Doornroosje zich prikte vielen de koks in slaap. Foto: Arjen Dieperink

Zodra Doornroosje zich prikte vielen de koks in slaap. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Winterwonderland maakt 3000 bezoekers vrolijk

Maatschappij Lochem

LOCHEM - Maar liefst 3000 bezoekers kon Winterwonderland in Lochem zaterdag verwelkomen. De reacties van de bezoekers in het Openluchttheater waren zeer positief, zegt woordvoerder en voorzitter Henk Harmsen, “De stemming van de bezoekers was vrolijk en uitgelaten, je kon merken dat zij er weer zin in hadden.” Drie jaar moesten zij het jaarlijkse evenement missen.

Door Arjen Dieperink

Ook de vijfenzestig acteurs hadden er zin in, voor hen kon het niet snel genoeg beginnen. Er werd volgens Henk veel interactief geacteerd, en dat vonden de kinderen erg leuk. “Zij konden bijvoorbeeld Sneeuwwitje een handje geven of hun eigen verhaal even vertellen.” Henry Oost, in het dagelijks leven ook kok, speelde als lid van het koksduo Sous en Chef in de keuken van Doornroosje. De kinderen konden meekijken hoe hij pap maakte voor de koning, gespeeld door Rob Driessen. De kinderen speelden mee en vertelden dat ze net Doornroosje hadden gezien.
Beneden in het Openluchttheater zat Sandra Boogert als waarzegster. In het dagelijks leven is zij groepsleerkracht bij de Meester G. Propschool. Sandra had er duidelijk lol, in vooral als haar voorspellingen raak bleken te zijn. Tien meter verderop hield het duo Buddy Wendersteyt en Dianne Marsman de muzikale sfeer erin. Tal van kinderen gingen ook op de foto met de Uil met het lui oog. Gerjan Vorkink, in het dagelijks leven business consulent Iselect bij Centraal Beheer, zat in het pak. Hij vond het erg leuk: “Goeie reacties ontvangen.” “Je moet er zelf in geloven”, zegt Henk Harmsen, “Dan komt het goed.”

Twee dagen
Op de vraag of Winterwonderland in plaats van alleen op zaterdag ook een heel weekend zou kunnen duren is Harmsen duidelijk. “Wij hebben daar in het verleden wel over nagedacht. Maar na enige discussie kwamen wij tot de conclusie om dat niet te doen. Behalve dat de kosten hoger worden, is het de vraag of het totale bezoekersaantal van nu dan niet over twee dagen verdeeld zal gaan worden. Tevens vraagt het nogal wat van de vrijwilligers om een heel weekend in touw te zijn. Dat was voor ons absoluut geen optie. Het is nu al petje af voor al die vrijwilligers, van acteurs, horeca, parkeerregelaars tot opbouwploeg enzovoort die Winterwonderland 2022 tot een geslaagd evenement gemaakt. Maar als er nog meer mensen mee willen helpen: wij kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken.”
Meer info en foto’s op resp. onderstaande websites.


www.oltl.nl
www.achterhoekfoto.nl

Doornroosje is nog druk aan het spinnen. Foto: Arjen Dieperink
Een waarzegster die in de glazen bol voor keek, was in trek bij de kinderen.  Foto: Arjen Dieperink
De koks van de koning waren druk in de weer met pap en kregen hulp van de kinderen. Foto: Arjen Dieperink
Met Uil met het lui oog op de foto.  Foto: Arjen Dieperink.
Terwijl de koning in de hoek ligt te slapen, staat zijn lakei de kinderen te woord. Foto: Arjen Dieperink
Kinderen deden in het spel gewoon mee. Foto: Arjen Dieperink