Net als voorgaande jaren zal Voll Gass op 16 december met feestelijke lichtjes door de gemeente Lochem trekken. Foto: Arjen Dieperink

Net als voorgaande jaren zal Voll Gass op 16 december met feestelijke lichtjes door de gemeente Lochem trekken. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Voll Gass zet Kersttraditie van lichtjesroute voort

Maatschappij Barchem Laren Lochem Ruurlo

LOCHEM - Voll Gass rijdt op vrijdag 16 en zaterdag 17 december opnieuw de verlichte Trekker-Kerstroute. De eerste dag worden Exel, Lochen en Laren aangedaan. De tweede dag rijdt de stoet door Barchem en Ruurlo. Tussen de 75 en 80 trekkers hebben zich voor de tocht opgegeven.

Bennie Polman verheugd zich er nu al weer op. “Ik doe al twee jaar mee en de reacties die wij krijgen zijn schitterend.” Op de vraag of zijn trekker al versierd is laat hij weten: “Dit moet nog gebeuren, ik gebruik de trekker ook voor mijn boerenbedrijf in Lochem. Maar ook als hij eenmaal versierd is kan ik hem nog steeds wel voor het werk gebruiken, onder meer om de koeien te voeren.”
Bennie voelt zelf het gezamenlijk in een Kerststoet als saamhorigheid van alle boeren. “Zou ik vandaag vanaf de verkeerslichten de Zutphenseweg oprijden dan kom je langs Het Vandermolenhuis. Als de bewoners buiten zitten en ze zien je langs komen rijden dan zwaaien ze enthousiast. Dat is gewoon prachtig.” De jonge kinderen van Bennie Potman vinden het prachtig wat hun vader doet en komen graag kijken. Hun moeder rijdt dan met de stoet trekkers om daarna op vaste punten te gaan kijken. Zelf begint Bennie om half zes in de middag en hij verwacht tegen negenen weer thuis zijn. Een lange rit, maar hij heeft het er graag voor over.
De verlichte Trekker-Kerstroute vertrekt op vrijdag 16 december om 17.45 vanaf Exelse Tol. Om 17.55 uur komen ze lang Anke Marjolein. Tusslerhof/ Tusselerstaete zien de stoet om 18.10 uur langs rijden,die om 18.20 uur bij Het Vandermolenhuis aan de Zutphenseweg is. De Hoge Weide kan de verlichte trekkers om 18.25 uur verwelkomen waarna Gudula om 18.35 uur volgt. Daarna gaat de stoet naar Exel waar men om 18.50 uur door het dorp rijdt. ‘t Talma in Laren kan om 19.10 uur de stoet van verwachten waarna ‘t Ruempol de laatste groetplek in de gemeente Lochem zal zijn.
Op zaterdag vertrekt er weer een stoet voor het Verlichte Trekker-Kerstroute 2022. Deze verzamelen zich om 17.30 uur op de Kaleberg en komen om 17.35 uur langs Woonplus Barchem waarna ze naar Ruurlo doorrijden. De volledige route is te downloaden via de website.


www.vollgass.nl/kerst