Ook de VVV-schout zal straks een kerststalletje zijn. Foto: Arjen Dieperink

Ook de VVV-schout zal straks een kerststalletje zijn. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Centrum Lochem komt vol kerststallen te staan

Maatschappij Lochem

LOCHEM - De Lochemse Ondernemers Vereniging heeft de ondernemers in de binnenstad gevraagd om van 21 december tot en met 1 januari een kerststalletje neer te zetten. “In totaal doen er vijfentwintig ondernemers mee, inclusief de Gudulakerk (open van 15 tot 17 uur), Witte Kerk, RK Kerk St. Joseph en de VVV“, aldus de plaatsvervangend voorzitter van de LOV.

De meeste kerststalletjes zullen rond 19 december zijn opgebouwd. Ze staan bijna allemaal in het centrum van Lochem, maar ook bij Leven en WonenDesk (Nieuwstad 7), Gebruukt gerei (Oosterbleek 56), Witte Kerk (Graat Ottoweg) en de RK Kerk St. Joseph (Nieuweweg). De RK Kerk is uitsluitend op 24 en 25 december van 15 tot 17 uur open. “ Men hoeft geen vaste route te lopen om de kerststalletjes te bewonderen. Wel geldt voor de Gudulakerk en de RK Kerk St. Joseph dat de kerststal binnen te bewonderen is. Voor deze kerken geldt beperkte openingstijden“, laat Hugolien Nobel weten.
De kerststalletjes zijn divers. Overal zal het kind met Jozef en Maria zichtbaar zijn. In het ene stalletje verschijnen ze in het land van herkomst en in het andere zijn het de materialen waar het van is gemaakt. Voor de kinderen is een puzzeltocht bedacht. “De kinderen kunnen bij de meeste kerststallen een pictogram zien met een daarbij behorende letter. Er zijn vier woorden te vormen. Deze vier woorden kan men tot uiterlijk 2 januari naar ons mailen: activiteiten@pglochem.nl”.

Koopzondag
Op 18 december is er door de LOV een koopzondag georganiseerd. “Tijdens de koopzondag loopt een Kerstman door de binnenstad met wie de kinderen gratis op de foto kunnen. Ook de bekende Bello-trein uit Barchem rijdt door het centrum voor gratis ritjes. In de Gudula kerk treedt het koor Encora uit Barchem op. Ook de midwinterhoornblazers zullen zich die dag van zich laten horen.