‘Winter5maandse’ DOS Barchem: tweede tocht

LOCHEM/BARCHEM - Ieder winterseizoen organiseert wandelsportvereniging DOS Barchem vijf prachtige wandeltochten onder de noemer de ‘Winter5maandse. Iedere maand met andere routes en een andere startlocatie. De tweede van dit seizoen is op zondag 18 december.

De start- en finishlocatie is Restaurant/Spelerij De Witte Wieven aan de Zwiepseweg 157 in Lochem. De wandelaars kunnen kiezen uit vier afstanden: 25,15, 10 of 6 kilometer. Starten voor de langste afstand kan tussen 9.00 en 10.00 uur, voor de 15 kilometer vertrekken de lopers tussen 9.00 en 11.00 uur en aan de tien en zes kilometer kan men tussen 10.00 en 12.00 uur beginnen. Op zaterdagmorgen worden de routes uitgezet door een aantal leden gewapend met bordjes en trekbandjes maar de deelnemers krijgen ook een beschrijving mee..
De routes ‘lopen' ditmaal over de Kaleberg en De Lochemse Berg. Terug in Zwiep heeft de wandelaar de nodige hoogtemeters in de benen. Het hoogste punt ligt op bijna vijftig meter. De rust is deze zondag voor alle wandelaars bij Boerderij Welbergen.. Hier kunnen zij bijkomen met van lekkere warme soep, koffie, thee en andere versnaperingen, alles bereid door de eigen leden van DOS. Tijdens alle routes worden de wandelaars ook nog verwend met warme glühwein.


www.wsvdosbarchem.nl