Al 60 jaar oliebollen van Concordia Eefde

EEFDE – Het was in 1962 dat leden van muziekvereniging Concordia Eefde voor het eerst oliebollen ging bakken en venten om de kas te spekken. Dat deden ze in de spuiterij van Dhr. G. Snellenberg naar een recept van bakkerij Brummelman. En ook dit jaar wordt de traditie voortgezet. Alleen worden de duizenden oliebollen nu gebakken door de bakkers van Echte Bakker van Asselt uit Vorden met hulp van leden. De oliebollen kunnen besteld worden via www.concordiaeefde.nl en op vrijdag 30 december worden afgehaald of anders die dag worden gekocht bij Het Hart in Eefde tussen 10.00 en 14.00 uur. Eventueel kan ook bezorgd worden. Ze kosten 6 euro per zak van vijf stuks.


Brook Duo komt naar Harfsen

HARFSEN - Het Brook Duo komt met hun voorstelling De Tweeduuster Schavuit zaterdag 17 december naar Ons Gebouw in Harfsen. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor dit optreden, deze zijn te reserveren bij Jan Schutte via jan.sluys@gmail.com. Een kaartje kost 10 euro, inclusief een kopje koffie/thee vanaf 19.30 uur. De voorstelling begint om 20.00 uur.


Woord- en communie- viering in de St. Josephkerk

LOCHEM - Zondag 18 december om 10.00 uur is er een woord- en communieviering met medewerking van het Gemengd Koor onder leiding van Frank van der Velden en Johan Dijkman, orgel. Voorganger: mw. G. Wübbels. Lector: mw. W. Janssen. Thema van de viering: ‘Jozef: zwijger, dromer en doener’.


Flessenactie SVBV Barchem 

BARCHEM - Op zaterdag 7 januari vindt de jaarlijkse flessenactie van voetbalvereniging SVBV uit Barchem plaats. Leden van de club komen tussen 09.30 en 13.00 uur langs in Barchem, Zwiep, Nettelhorst en het buitengebied. Met de opbrengst van deze actie wil de club (nog meer) activiteiten rondom het voetballen organiseren, om het voetballen voor de jeugdleden nog aantrekkelijker te maken. Dus zet de statiegeldflessen klaar, want de leden van SVBV komen ze graag ophalen!


Inloopmiddag met cellomuziek

BARCHEM - Op 22 december laat Yolanda Vermeer uit Barchem publiek graag kennismaken met de cello.

Wat kan je ermee en hoe klinkt dat? Yolanda Vermeer is een enthousiaste amateur celliste. Vroeger speelde ze klassieke muziek in een groot symfonieorkest. Maar tegenwoordig is ze meer van de Salonmuziek, speelt ze muziek van musicals als de Sound of Music etc. Geen zware kost dus en heel geschikt voor een gezellige inloopmiddag in ’t Onderschoer. 

Benieuwd? Kom dan op 22 december om 14.00 uur naar ’t Onderschoer (Beukenlaan 1, Barchem). Gratis inloop.


Korte kerstviering voor peuters en kleuters

JOPPE - Op eerste kerstdag vindt in de Rooms-Katholieke kerk in Joppe (Joppelaan 71a) een al oude traditie, het 'Kindje Wiegen', plaats. Deze speciale kerstviering is op eerste kerstdag van 15.00 uur tot ongeveer 15.30 uur voor peuters en kleuters. In deze korte viering wordt het kerstverhaal verteld, kerstliedjes gezongen. En er wordt dan iets geknutseld wat met kerstmis te maken heeft. Hier zijn geen kosten aan verbonden. In de kerk kan men een kaarsje aansteken naast een prachtige kerststal en buiten is zelfs een kerststal met levende dieren te bewonderen.


Kinderkerst- feest in de kerk gaat weer door

LAREN - Op zaterdag 24 december om 15.30 uur wordt het Kinderkerstfeest gehouden in de kerk in Laren. Ook is het mogelijk mee te kijken via een livestream. Houd de Facebookpagina en www.kerklaren.nl in de gaten voor de laatste ontwikkelingen. 

Dit jaar is het Kinderkerstfeest in een ander jasje gestoken. Het goede doel dat dit keer gesteund wordt is Stichting Kinderhulp. Eén op de 12 kinderen groeit op in armoede. Veel dingen zijn voor hen niet vanzelfsprekend, zoals een cadeautje voor de verjaardag. Doe ook mee om zoveel mogelijk kinderen in Nederland te kunnen helpen.


Kerst sing-in Harfsen

HARFSEN - Na het succes in 2019 van het samen zingen onder begeleiding van muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) tijdens de doortocht toen van Serious Request, is het dit jaar opnieuw mogelijk te zingen met SDG. Op kerstavond is er in Ons Gebouw een Kerst sing-in, waarin prachtige kerstliederen, die iedereen mag meezingen, worden afgewisseld met een kerstverhaal, een gedicht en enkele soli door Rike Oonk. 

De begeleiding is in handen van SDG en Jan Los. Het begint om 19.30 uur, zodat iedereen eerst tijd heeft voor de traditionele pannenkoeken, om daarna samen te gaan zingen. Na afloop zijn er kerstkransjes en is er chocolademelk en glühwein.