Midwinterhoornblazer. Foto: Henk Dommerholt
Midwinterhoornblazer. Foto: Henk Dommerholt

Midwinterhoorn-puttenwandeling Laren

LAREN - Toeristenbelang Laren houdt op Tweede Kerstdag een midwinterhoorn-puttenwandeling over Landgoed Verwolde. Op diverse plekken in het bos of bij boerderijen van het landgoed zijn midwinterhoornblazers te zien en te horen die deze traditie in ere houden. Ook zal de wandeling door de tuin van Huis Verwolde gaan, waar speciaal voor deze dag de poort van wordt opengezet.

Er zijn routes van ongeveer 6, 9 en 14 km. Bij boerderij Blankenberg is als vanouds de pauzeplek. Daar zal koffie, erwtensoep en een broodje worst verkrijgbaar zijn. Daarnaast is er onderweg nog een stand met glühwein, chocomelk en appelsap. De hond mag gezellig meewandelen, mits aangelijnd. Starten kan tussen 9.30 en 12.30 uur, vanaf de manege St. Steffenrijders aan de Verwoldseweg 26a in Laren. Inschrijving is in de kantine. Het parkeerterrein wordt aangegeven, parkeren is gratis.

De deelname is 3 euro per persoon, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis meewandelen. Het is niet overal mogelijk om te pinnen, dus het wordt aangeraden (ook) contact geld mee te nemen. 


toeristenbelanglaren.nl