Weinig verrassingen bij klootschietcompetitie

RUURLO/EXEL - De laatste competitieronde van dit kalenderjaar van de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF) heeft niet voor veel verrassingen gezorgd. De deelnemers startten zaterdag in Exel in een wat mistige en koude omgeving al om 13.00 uur. Dat was maar goed ook want nu was iedereen voordat het echt donker werd de finish gepasseerd.

De achtervolgers van Zwolle (Groenlo) wisten in Exel niet voor een stunt te zorgen. Zwolle won met vijftig schoten maar het verschil met de mannen van KV Klein Dochteren uit Lochem was maar één schot. Eibergen en ’t Broek (Ruurlo) volgden in dezelfde volgorde, net als in de stand van de competitie, ditmaal allebei met drie schoten achter de winnaar. Achter deze vier ploegen was Respelhoek (Geesteren) met 54 schoten lekker op dreef. Zwolle 2 maakte drie schoten goed op ‘t Broek 2 door met 55 schoten binnen te komen. Onderlingen (Haarlo) werd ditmaal negende ruim voor Respelhoek 2 dat met 62 schoten de laatste plaats innam.
In de tweede klasse waren de verschillen in de strijd om de koppositie klein ditmaal. Zowel koploper Dijkhoek (Borculo) als Onderlingen 2 kwamen met 57 schoten binnen. Onderlingen won met een verschil van zestien meter. Zwolle 3, Onderlingen 3, ’t Broek 3, Eibergen 2 en Eibergen 3 bleven nog dicht in de buurt qua schoten. Uitzondering was KV Heksenkring (Barchem) dat afgelopen weekend met 75 schoten duidelijk laatste werd.
Op een heel ander niveau presteerde Dijkhoek 4 opmerkelijk goed. De koploper in de vijfde klasse mocht aantreden tegen ’t Broek 5,  de koploper in de vierde klasse. Hoewel Dijkhoek met zes schoten verloor was men zichtbaar tevreden.

Toernooien
Komende weken ligt de competitie even stil en staan het Kersttoernooi (Respelhoek) en het Nieuwjaarstoernooi (Exel) gepland. De volgende AKF competitieronde is op 21 januari bij klootschietvereniging Respelhoek. Deze competitie wordt gezamenlijk met de Eerste Needse Klootschieters Federatie (ENKF) georganiseerd.