Vrouwen van nu Lochem

LOCHEM - Vrouwen van Nu Lochem nodigt alle leden uit voor de maandelijkse bijeenkomst 8 februari. Kunstenaar Lidwien Mol uit Eefde vertelt met glaskunst verhalen. Met haar objecten markeert Lidwien personen, monumenten, ruimtes, plekken en of thema's. Glas is licht en transparant en speelt met kleur en vorm en is altijd in beweging. De avond begint om 19.45 uur. Ook gasten zijn van harte welkom.


Voorjaars- kaarten bij de L.E.O.

LOCHEM - Om het nieuwe jaar gezellig te starten, organiseert de LEO weer het voorjaarskaarten. De avonden zullen georganiseerd worden bij Bousema, Zutphenseweg 35 in Lochem. Men is welkom op de maandagen: 13 februari, 27 februari en 13 maart. De zaal is open vanaf 19.00 uur en er wordt gestart om 19.30 uur. De kosten per avond zijn 2,50 euro voor leden en 3,50 euro voor niet leden. Voor vragen is men altijd te bereiken via een PB via Facebook of via de mail: info@leolochem.nl. Voor meer informatie: www.leolochem.nl.


Bijeenkomst ‘Gewoon Gezellig’

HARFSEN - Op zondagmiddag 5 februari van 14.30 tot 16.30 uur is er weer een bijeenkomst van ‘Gewoon Gezellig’ voor alleenstaanden in Harfsen en omgeving. Men is dit keer van harte uitgenodigd in ‘Ons Gebouw’, Sporkehout 4 te Harfsen voor een spelletje spelen of voor een praatje. Deelnamen voor 3 drankjes en wat lekkers is 5 euro. Aanmelden is niet nodig. Vervoer nodig of vragen? Neem contact op met Hellen Strik, welzijnscoördinator Harfsen-Kring van Dorth, 06 - 420 503 53 of mail hellen@welzijn-harfsen.nl.


Familie- viering in de St. Josephkerk

LOCHEM - Zondag 5 februari om 10.00 uur is er een familieviering met medewerking van Gemengd Koor onder leiding van Frank van der Velden en Johan Dijkman, orgel. Thema van de viering: ‘Wij mogen het zout en licht zijn.’


Middag op de Vonkert

LOCHEM - Op woensdag 15 februari houdt Stichting Vrienden van het Ruempol een gezellige middag op de Vonkert in Laren. Deze middag is Marja Eggink-Meuleman uitgenodigd om te vertellen over haar werk als trouwambtenaar van de burgerlijke stand voor de gemeente Lochem. Deze middag begint om 14.00 uur en is gratis alleen voor koffie of thee wordt 2 euro gevraagd.

De Stichting Vrienden van het Ruempol organiseert elke derde woensdag van de maand een gezellige middag op de Vonkert en elke vierde woensdag een bingomiddag op het Ruempol in Laren.


Koorproject Deo Gratias

LOCHEM - Het koor Deo Gratias presenteert zondag 12 februari haar project 'Geloven... hoe dan?' in de Witte kerk in Lochem. Daarmee laat het koor zich anders zien dan ondersteunend in een kerkdienst. 

Een uur vullend project met vlotte liederen van gospels, opwekkingsliederen tot ballads. Begeleid door band en piano, onder leiding van dirigent Wim Rijstenberg. De liederen worden door verbindende teksten een geheel. Een heel andere beleving van de zondagmorgen. Geen dominee, geen organist, maar een project om te genieten van zang en muziek. Iedereen is van harte welkom om 10.00 uur in de Witte kerk, Graaf Ottoweg 2 in Lochem.


Concert 'Onder de Wieken'

ZWIEP - Charlotte Kouwe (16), violiste uit Barchem en finaliste van het Prinses Christina Concours, verzorgt op zondag 19 februari van 10.30 tot 12.00 uur een 'Kinderkoffie concert' in de Zwiepse Molen. Haar doel is om de klassieke muziek wat dichter bij de kinderen uit deze regio te brengen. 

Charlotte woont inmiddels in Den Haag, omdat ze daar begonnen is in de jong talentklas van het Koninklijk Conservatorium. Samen met haar muziekvrienden heeft ze een programma samengesteld om jonge kinderen het plezier in en de verwondering over muziek door te geven. 

Tijdens dit concert zullen op een interactieve manier kleine werkjes voor viool en piano gespeeld en toegelicht worden. Bij voldoende animo zullen er meer concertjes volgen waarin ook verschillende andere instrumenten aan bod komen.

Iedereen is welkom en stil zitten hoeft niet. Toegang (inclusief drinken en cake) voor volwassenen 7,50 euro en kinderen 1 euro.


Politieke avond CDA

ALMEN - In de aanloop naar de verkiezingen van de Provinciale Staten op 15 maart organiseert het CDA Lochem een bijeenkomst met gedeputeerde Peter Drenth. Peter Drenth is voor het CDA in Gelderland de nr.1 op de lijst.

Uiteraard zullen de actuele politieke thema's aan de orde komen. Onderwerpen die bij de verkiezingen van woensdag 15 maart belangrijk zijn; woningbouw, energie, natuur en stikstof, zullen de revue passeren. Verder is er alle gelegenheid om vragen te stellen. Het CDA Lochem nodigt iedereen uit op donderdag 16 februari in het dorpshuis 'Ons Huis' aan de Dorpsstraat 37 in Almen. De avond begint om 20.00 uur maar de koffie staat om 19.30 uur klaar.