Marina Nijdeken in atelier. Foto: Laura Grotentraast
Marina Nijdeken in atelier. Foto: Laura Grotentraast

Veelzijdig kunstenares Marina Nijdeken te gast in Gorssels Kunstcafé

GORSSEL - De Gorsselse Kunstkring (GKK) organiseert iedere eerste dinsdag van de maand een bijeenkomst in Eetcafé ‘De Hoek’, Joppelaan 5 in Gorssel. Op dinsdag 7 februari om 16.00 uur is de veelzijdig kunstenares Marina Nijdeken te gast.

De Deventerse, die geboren en getogen is in de Achterhoek, mag gerust een veelzijdig kunstenares genoemd worden. Ze is al jaren een gevestigd portrettist en gaat ook graag de uitdaging van het model schilderen aan. De veelzijdigheid van Marina komt ook tot uiting in opdrachten voor grote decors of voor festivals (Zwarte Cross). Ook de openbare ruimte schuwt zij niet. Marina is op dit moment bezig met de afronding van een kunstproject in de nieuwe Ter Stege-tunnel in Olst. Een tijdmachine van verleden naar heden met medewerking van inwoners van Olst die hun verhalen met haar hebben gedeeld voor dit kunstproject. En vorig jaar werd Marina zomaar een BN’er door haar deelname aan Sterren op het Doek met Ronald Koeman in de hoofdrol.

Over de vele aspecten van haar werk komt kunstenares Marina Nijdeken graag vertellen in het Gorssels Kunstcafé. Zij wordt geïnterviewd door Marcel Schoemaker. 

Ook niet-leden van de Gorsselse Kunstkring zijn hartelijk welkom. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor een attentie voor de gast. Na afloop van de bijeenkomst is het mogelijk samen te eten (voor eigen rekening), hiervoor kan men zich tijdens de bijeenkomst opgeven. Zie ook www.gorsselsekunstkring.nl.