Kort

Paasvuur Harfsen

HARFSEN - Op Eerste Paasdag, zondag 9 april, organiseert Buurtvereniging de Veldhoek in samenwerking met Ondernemersvereniging Harfsen haar traditionele paasvuur. Het paasvuur zal worden opgebouwd aan de Belterweg, bereikbaar via de tijdelijke toegang tussen nummers 1 en 3.

Het snoeihout kan gebracht worden op vrijdag 7 en zaterdag 8 april van 9.00 tot 15.00 uur. Let op: het snoeihout mag niet dikker zijn dan 15cm doorsnee. Dikker hout, stobben en geverfd hout zullen niet worden toegelaten. Om de kosten die met het paasvuur gemoeid zijn te kunnen dekken, zal er een bus staan voor een vrije gift.


Collecte Hartstichting

GORSSEL - Een gezond hart is niet vanzelfsprekend. Ruim 40 collectanten gaan in de tweede week van april langs de deuren in Gorssel en Epse om geld op te halen. Met de giften werkt de Hartstichting aan concrete oplossingen om de hartgezondheid van Nederland te verbeteren. De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting loopt dit jaar van 10 tot en met 15 april 2023. Naast doneren in de collectebus of door de QR-code te scannen bij de collectant aan de deur is het ook mogelijk om een gift te doen op hartstichting.nl. Mensen die geen collectant zijn, maar toch iets meer willen doen kunnen online collecteren bij vrienden en familie door een persoonlijke pagina aanmaken.


Crowdfunding gestart voor Annemareyn die ongeboren kindje en hond verloor bij auto-ongeluk

ALMEN - Donderdag 16 maart botst Annemareyn, op slechts drie minuten van haar huis, tegen een boom in Almen. Bij dit ongeluk verliest ze haar ongeboren kindje en haar geliefde hond. Zus Josephyne Zandijk is een crowdfunding gestart voor alle onvoorziene kosten die de komende tijd op haar zus en diens partner Ard afkomen. "Wij zouden graag op deze manier (financieel) een steentje willen bijdragen, zodat ze zich kan focussen op haar herstel en daarnaast kan rouwen om het verlies van haar lieve ongeboren kindje en haar trouwe hond Teddy.", zo laat ze weten. Voor meer informatie of om een donatie te doen, ga naar: steunactie.nl/actie/hulp-aan-annemareyn-na-verlies-ongeboren-kindje-en-hond-teddy-door-ongeval/-18610.


Kijk mee naar The Passion in Ons Gebouw

HARFSEN - Ook dit jaar is er op Witte Donderdag (6 april) weer een televisieregistratie van de muzikale paasvertelling The Passion. Deze keer komt de uitzending vanuit Harlingen. In de kerkzaal van Ons Gebouw in Harfsen kijkt men vanaf 20.30 uur live mee, op een groot scherm. Iedereen is welkom, ook om eerst de Witte Donderdagdienst mee te vieren (aanvang daarvan is 19.00 uur). Voor iedereen is er de mogelijkheid een kopje koffie of thee te drinken voordat The Passion begint.


Lezing Pluspunt over de Matthäus Passion

GORSSEL - Woensdag 5 april, in de week van Goede Vrijdag, gaat Paul van Agten in vogelvlucht met de aanwezigen over en ook dwars door Bachs Matthäus Passion heen. Na een korte intro over Bach zelf, wordt bekeken wat Bach in zijn Musikstube met de muziek gedaan heeft en deze mede daardoor eeuwigheidswaarde en een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft gegeven. Tevens zullen er muziekfragmenten te horen zijn.

Pluspunt (www.pluspuntgorssel.nl) organiseert eens per veertien dagen een lezing of presentatie met warme maaltijd in ’t Trefpunt, Molenweg 55 te Gorssel. Alle 50-plussers uit de omgeving zijn van harte welkom. Men komt op woensdag van 10.30 tot 13.30 uur bijeen. Begonnen wordt met een kopje koffie of thee. Om 11.00 uur begint de lezing of presentatie. Daarna is er een glaasje wijn of fris en om 12.30 uur een warme maaltijd. De kosten bedragen 12,50 euro. Alleen lezing en koffie 6 euro. Pinnen kan niet evenals reserveren. Voor inlichtingen en ideeën kan men terecht bij Annet van Asselt (06 - 572 589 08).


Alzheimer Trefpunt

LOCHEM - Op vrijdag 14 april 2023 is er weer een bijeenkomst van Alzheimer Trefpunt Lochem van 10.30 uur tot 12.00 uur (inloop 10.00 uur) in het Stadshuus, Markt 3 Lochem. Ron Hamelberg van ’t Baken Gemeente Lochem en Marieke Muilerman van Stichting Welzijn Lochem gaan dan in op het thema 'Wegwijs in zorg en welzijn'. Wees welkom, aanmelden is niet nodig. 

Meestal kun je zelfstandig of met behulp van bekenden je leven prima organiseren, maar soms is er meer nodig. ’t Baken vanuit de gemeente Lochem en Stichting Welzijn Lochem zijn er als je hulp en ondersteuning nodig hebt om zelfstandig te functioneren in de samenleving. Bij hen kan men terecht voor vragen op het gebied van welzijn, zelfstandig wonen, zorg, financiën en algemene voorzieningen. Ron en Marieke zullen deze ochtend uitleg geven over de verschillende regelingen, hoe hun werkwijze is en wat ze precies voor anderen kunnen betekenen.

Contact Alzheimer Trefpunt Lochem : at.lochem@alzheimervrijwilligers.nl. Contact Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06 - 135 144 11 of alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland/alzheimer-trefpunt-lochem.


De Stille Week en Pasen bij Remon- stranten Zutphen/Lochem

ZUTPHEN/LOCHEM - Tijdens de Stille Week herdenken de Remonstranten in Lochem en Zutphen de gebeurtenissen rondom het lijden en sterven van Jezus. Thema ‘Hoop is een werkwoord’. Palmpasen (2 april) is het begin van de Stille Week, dan wordt de feestelijke intocht in Jeruzalem herdacht. Deze dienst wordt geleid door Maria Schotman. Het thema wordt ingeleid en men zingt ‘Voor kleine mensen is hij bereikbaar’ van Huub Oosterhuis, muzikaal begeleid door Jaap Bax op orgel en gezongen door Marianne Weenink en Jan van Voorst.

Op Witte Donderdag (6 april) is er een avondmaalsviering om 19.30 uur. Men zit met elkaar rond een gedekte tafel met brood en wijn, ook gluten- en alcoholvrij. Dominee Alleke Wieringa leidt de dienst. Er wordt gezongen ‘Voor kleine mensen is hij bereikbaar', het themalied voor Palmpasen en Witte Donderdag.
Op Goede Vrijdag (7 april) verloopt de dienst voornamelijk in stilte. Aanvang is om 15.00 uur. De paaskaars brandt, een aantal lichtjes van het lichtkruis ook. Iedereen is vrij om in stilte een kaarsje aan te steken. Als teken van het herdenken van het sterven van Jezus of als persoonlijke herdenking, of voor jezelf. Na muziek en lezingen wordt de paaskaars gedoofd en verlaat iedereen in stilte de kerk.
Op 9 april wordt Pasen gevierd, het licht wordt binnen gedragen in de vorm van de nieuwe paaskaars, die weer een heel jaar aangestoken wordt.