Tessa Paping. Eigen foto

Tessa Paping. Eigen foto

Studente Tessa zoekt hulp bij onderzoek

Beste inwoner van gemeente Lochem,

Mijn naam is Tessa Paping (21). Ik ben vierdejaarsstudent van de opleiding Toegepaste Gerontologie in Zwolle. Ik heb in de afgelopen periode bij Stichting Welzijn Lochem (SWL) onderzoek gedaan naar hoe huisdieren gevoelens van eenzaamheid kunnen verminderen onder 55-plussers in de gemeente Lochem.

In mijn onderzoek heb ik verschillende mensen geïnterviewd. Uit de interviews blijkt dat de aanwezigheid van een huisdier kan bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid.

De komende paar maanden ga ik voor mijn afstudeerproject een waardevolle dienst ontwikkelen, waar zowel SWL als de eindgebruiker iets aan kan hebben. Dit doe ik samen met een divers team.

Hiervoor zoek ik nog:

- Iemand die een oppas zoekt voor zijn/haar huisdier
- 55-plussers die eenzaamheid ervaren en ervaringen willen delen
- Een dierverzorger/dierenarts
- Een huisarts/iemand met kennis van de effecten van huisdieren op eenzaamheid

Deze dienst gaan we in drie bijeenkomsten samen uitwerken.

Praktische informatie:
Data van de bijeenkomsten is dinsdag 11 april, dinsdag 18 april en vrijdag 28 april op kantoor Stichting Welzijn Lochem, Dr. Rivestraat 1, Lochem. Inloop start om 13.15 uur. De bijeenkomsten zijn van 13.30 tot 14.30 uur.

Ik hoor graag (vóór 6 april) bij welke bijeenkomsten je kan aansluiten. De introductiebijeenkomst (27 maart) is dan al geweest, dit is geen probleem. Jouw unieke mening en ervaring zijn belangrijk! We willen dit onderzoek vanuit zoveel mogelijk kanten belichten. Doe jij ook mee?

Bij vragen en interesse kun je contact opnemen: t.paping@welzijnlochem.nl /0573 297000.