Kort

Modeshow bij De Borkel

GORSSEL - Op woens­dag 29 maart zijn ook bewoners uit de buurt welkom in De Borkel bij de mode­show met aan­sluitend verkoop van Lanco Mode. Lanco Mode, gevestigd in Schalkhaar, is al meer dan dertig jaar leverancier van dames- en herenmode voor senioren en verzorgt mode­shows op locatie. De middag begint om 14.30 uur en vindt plaats in De Borkel, Hoofdstraat 61a in Gorssel.


Oude foto's gezocht van Paasvuur Epse

EPSE - Ieder jaar organiseert de Speeltuinvereniging Epse het Paasvuur. Om ook dit jaar een vergunning te kunnen krijgen is de vereniging op zoek naar foto's van het Paasvuur voor 2000 om aan te kunnen tonen dat het al meer dan twee decennia op dezelfde plek is georganiseerd.

Wie foto's van voor 2000 heeft wordt verzocht contact op te nemen met  de secretaris van de vereniging Yvonne Bosch, tel 06-42305373.


Filmhuis Almen toont maffia- klassieker uit 1972

ALMEN - Op woensdag 29 maart vertoont het filmhuis te Almen een echte maffiaklassieker uit 1972. De inleiding wordt verzorgd door Almenaar Harry Groenouwe die vele functies heeft gehad binnen de politie. Hij zal het hebben over de georganiseerde misdaad toen en nu. Wees welkom in Ons Huis, Dorpsstraat 37 in Almen. De foyer is open vanaf 19.30, de inleiding start om 20.00 uur. Entree 7,50 euro. Meer informatie via 0575-431421.


Familieviering St. Josephkerk

LOCHEM - Op zondag 2 april om 10.00 uur is er een familieviering met medewerking van het Gemengd Koor onder leiding van Frank van der Velden en Johan Dijkman, orgel. De viering staat in het teken van Palmzondag, de intocht van Jezus in Jeruzalem. Kinderen mogen aan de intocht meedoen met hun versierde Palmpasenstok, maar ook zonder Palmpasenstok is iedereen van harte welkom. Thema van de viering: ‘Wie is die man?’


Kerk Laren: Jesus Christ Superstar

LAREN - Soms willen we net iets meer dan het Bijbelse verhaal van de lijdenstijd horen. Jesus Christ Superstar (door Vocaal Theater Studio 65 in Enschede) neemt iedereen mee in de Bijbelse wereld van toen, met de bekende liederen, maar met hedendaagse woorden. Kom vrijdagavond 31 maart naar Kerk Laren, inloop met koffie en thee vanaf 19.40 uur, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis, een vrije gift na afloop wordt op prijs gesteld.


Open dag minicamping De Vetweide in Almen

ALMEN - Vrijblijvend rondkijken op campings in Nederland. Dat kan op zaterdag 1 april 2023 tijdens de tweede Nationale Open Camping Dag. Er doen door het hele land al ruim 300 campings mee. Minicamping De Vetweide in Almen is één van de deelnemers. Bezoekers zijn zaterdag 1 april tussen 10.00 tot 17.00 van harte welkom aan de Dorpsstraat 7. Een overzicht van de deelnemende campings is te vinden op www.opencampingdag.nl.


Paaseieren zoeken Eefde

EEFDE - Op zaterdag 8 april kunnen kinderen (t/m 12 jaar) gratis op zoek naar bijzondere paaseieren in de speeltuin van het N.O.K. Om 13.00 begint het zoeken. In de speeltuin, en voor de kleintjes op het voetbalveld, liggen paaseieren verstopt door de Paashaas. Er is muziek en met support van familieleden/begeleiders kunnen de kinderen paaseieren zoeken. Voor meer informatie, mail naar: activiteitennok@hotmail.com.


Bijeenkomst ‘Gewoon Gezellig’

HARFSEN - Op zondagmiddag 2 april van 14.30 tot 16.30 uur is er weer een bijeenkomst van ‘Gewoon Gezellig’ voor alleenstaanden in Harfsen en omgeving. Men is van harte uitgenodigd in De Veldhoek, Gentiaan 1 te Harfsen voor een spelletje spelen of voor een praatje. Deelnamen voor drie drankjes en wat lekkers is 5 euro. Aanmelden is niet nodig. Vervoer nodig of vragen? Neem contact op met Hellen Strik, welzijnscoördinator Harfsen-Kring van Dorth via 06 - 420 503 53 of hellen@welzijn-harfsen.nl.


Museumactie in Museum STAAL

ALMEN - Museum STAAL opent haar nieuwe tentoonstelling ‘Bomen over Bomen' op zondag 2 april om 11.00. De museumweek is dan al begonnen en loopt tot en met vrijdag 7 april. Omdat het museum nog geen museumkaart hanteert, maar wel volop in het registratieproces zit, mogen museumkaarthouders in deze museumweek op vertoon van hun kaart met korting naar binnen (5 in plaats van 7,50 euro).  Informatie: www.museumstaal.nl.