't Broek zevende in landelijke straatcompetitie klootschieten

RUURLO/LOCHEM - Beuningen is zondag kampioen geworden in de landelijke straatcompetitie in het klootschieten. De ploeg was oppermachtig bij de laatste wedstrijd, die werd gespeeld bij KV Klein Dochteren in Lochem.

Klootschietvereniging Mander stond één punt achter en had nog kans om de landelijke klootschiettitel op het onderdeel straat mee naar Noord Twente te nemen. Winst was dan wel nodig om directe concurrent Beuningen in te halen. Ook Zwolle (Groenlo), op vier punten van de koploper, had nog kans.

Beuningen was er echter alles aan gelegen om te winnen. Het team zette een uitstekende score neer van 45 schoten. In een direct duel werd Mander met maar liefst vijf schoten verslagen. Niet dat Mander niet op dreef was want zij eindigden met vijftig schoten keurig op de tweede plaats. Zwolle de nummer drie moest met 53 schoten wat terrein prijsgeven maar zag de derde plaats in de eindrangschikking niet in gevaar komen.

't Broek
KV ‘t Broek uit Ruurlo had 57 schoten nodig en werd in de laatste competitieronde zevende. In een mooie en spannende wedstrijd werd weliswaar op meters verloren van directe concurrent Lattrop Brecklenkamp maar de zevende plaats in de eindrangschikking bleef in het bezit van de ploeg uit Ruurlo, net voor de tegenstander van zondag die als achtste eindigde.

KV Vooruitzicht dat gelijk stond met ’t Broek wist de mannen uit Ruurlo ditmaal met 55 schoten voor te blijven en werd zesde in de eindrangschikking. Ons Streven, de titelhouder van vorig jaar werd in de laatste competitiewedstrijd met een score van 53 schoten derde.

 Zwolle had ook 53 schoten maar iets minder meters over de finishlijn en werd vierde. In de eindrangschikking behaalde Ons Streven een iets teleurstellende vierde plaats. Ook bij de vrouwen werd Beuningen kampioen.