Richard Wede en Bianca Gardien verwelkomen alle zwemmers van harte in De Boskoele. Foto: Arjen Dieperink

Richard Wede en Bianca Gardien verwelkomen alle zwemmers van harte in De Boskoele. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Zwemabonnementen De Berkel en De Boskoele in trek

Sport Almen Eefde Gorssel

Al driehonderd meer verkocht dan vorig jaar

Door Arjen Dieperink

ALMEN/GORSSEL - Zwemmen is in trek. Dat merkten de zwembaden in Almen, De Berkel, en in Gorssel (De Boskoele) zaterdag direct op de eerste dag van het zomerseizoen. Niet alleen trokken voor 12 uur die ochtend resp zeventig en honderd bezoekers naar de baden toe, ook de verkoop van de abonnementen loopt gesmeerd: in de voorverkoop werden al 300 abonnementen meer uitgegeven dan vorig jaar.

Richard Wede, manager van beide zwembaden, is dik tevreden. “Wij hebben met man en macht met onze vrijwilligers aan beide zwembaden gewerkt en dat wij nu op de eerste dag voor twaalf uur in de middag al zoveel bezoekers mogen ontvangen, dat zegt wel wat”, zegt hij opgetogen terwijl hij een van de bezoekers verwelkomt. 

Betaling vernieuwd
Het is bij beide zwembaden nog steeds mogelijk aan de kassa een kaartje te kopen, maar sinds kort kent men ook het E-ticket. “Op onze websites kan men een toegangsticket kopen en betalen dat voor beide zwembaden kan worden gebruikt. Zo’n kaartje is niet gebonden aan de dag van bestelling maar blijft de hele zomer geldig. Het ticket wordt bij de ingang gescand waarna de bezoeker direct kan doorlopen. Daarmee ontlasten wij onze vrijwilligers en maken het gemakkelijker voor de bezoekers”, aldus Richard.
Ook over het aantal verkochte abonnementen is hij content. “Wij zijn in maart gestart met de voorverkoop van de abonnementen voor beide baden. Dat we er nu al meer dan driehonderd meer hebben verkocht dan vorig jaar maakt ons allemaal erg trots.” De abonnementen kunnen zowel online als aan de kassa (met pin) worden aangeschaft.

Vrijwilligers, vrienden en sponsors
Richard Wede benadrukt dat zonder de vele vrijwilligers de openluchtzwembaden in Gorssel en Almen niet konden bestaan. “Op deze mensen mogen wij heel trots zijn”, zegt hij. Maar ook de Vrienden Stichting Gorsselse Zwembaden koestert Richard. “De bijdrage van de Vrienden wordt gebruikt voor verbeteringen aan en leuke extra’s voor onze zwembaden in Almen en Gorssel.. Voor hen organiseren wij een vriendenochtend met een kop koffie of thee en een lekkernij. Zij krijgen dan van het bestuur de stand van zaken van de zwembad te horen en waar hun bijdrage aan is besteed.”
Beide zwembaden hebben de laatste jaren geen activiteiten richting eventuele sponsoren gehad. “Dit komt door de coronamaatregelen en omdat de bedrijven minder te besteden hadden. Dit seizoen gaan wij hen ook weer benaderen”, aldus Richard.

Activiteiten
Er is in beide zwembaden de komende tijd genoeg te beleven. Zo is er op 18 mei het dauwzwemmen van 6 tot 7 uur. Ook worden er survival en zwemveilig trainingen gegeven. Daarbij is minimaal een A-diploma verplicht. De deelnemers krijgen vier trainingen om de totale zwemvaardigheid te verbeteren. Verder is er iedere maandag triathlonzwemmen, van half zeven tot half acht. Diplomazwemmen voor A,B, en C wordt uitsluitend gegeven in het zwembad De Berkel in Almen.
De jaarlijkse zwemvierdaagse mag ieder jaar op grote belangstelling rekenen. Men kan kiezen voor verschillende afstanden met de bijbehorende banen. De zwemvierdaagse vindt plaats van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus. Verder kent men nog de borstcrawlcursus en de privé zwemlessen. Bij zwembad De Berkel in Almen kan men daarnaast nog een kano huren om op de rivier de Berkel van de natuur te gaan genieten of gebruik maken van de trekkershutten. Alle informatie is uitgebreid te lezen op onderstaande sites.


zwembaddeboskoele.nl
zwembaddeberkel.nl

Zwembad De Berkel in Almen. Eigen foto