Elkaar helpen met initiatief 'Boodschappen delen'

GORSSEL - In Gorssel is onlangs een initiatief ontstaan: 'Boodschappen Delen'.  Mensen met een laag inkomen, die door de inflatie en de energiebedragen niet goed meer rond kunnen komen, kunnen in Gorssel op vrijdagmiddag een paar boodschappen komen halen. Anderen, die dat wel kunnen missen, kopen extra boodschappen om uit te kunnen geven. Inbrengen en uitgifte zijn op verschillende tijden, de privacy wordt gewaarborgd. Tevens is er in Gorssel een Maandverband Uitgifte Punt (MUP) gekomen.

Een landelijke organisatie die gratis maandverband ter beschikking stelt aan initiatieven die mensen met een laag inkomen proberen te helpen. 'Boodschappen Delen' wordt als zo'n initiatief erkent. 

In Gorssel is dus een uitgiftepunt gekomen voor gratis maandverband. Vrouwen en meisjes uit gezinnen met een laag inkomen kunnen in Gorssel gratis maandverband ophalen. Dit kan iedere vrijdagmiddag van 16.30 uur tot  tot 18.00 uur aan de achterkant van 'De Brink', naast de Protestantse Kerk in Gorssel. Er wordt niet naar inkomensbriefjes gevraagd - men gaat uit van vertrouwen. 

Mensen die het kunnen missen, wordt gevraagd boodschappen te doneren (geen maandverband). Doneren kan op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur en op maandagavond tussen 18.30 en 19.30 uur in de Brink, aan de voorkant.

Op Gorssel.nl prikbord staat regelmatig wat er nodig is. Verder is men te bereiken via boodschappendelengorssel@gmail.com.

Dit initiatief wordt onder andere ondersteund door de PKN-Kerken van Gorssel/Epse en Eefde, door 't Baken van de gemeente Lochem en de dorpsraden van Gorssel en Epse, en werkt samen met de Voedselbank.