KORT

Gezellige middag op de Vonkert

LAREN - Op woensdag 17 mei is er op de Vonkert in Laren een middag met een drankje en een hapje, georganiseerd door Stichting Vrienden van Ruempol. Deze middag komt de groep 'Eetbaar erf' uit Markelo de aanwezigen verrassen met ouderwetse, kleine gerechtjes die ter plekke worden bereid, aangevuld met verhaaltjes, liedjes en gedichtjes. Deze middag is van 14.00 tot 16.30 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan bij Jenny Nieuwenhuis 06 - 30 56 38 41. De kosten zijn 4 euro inclusief koffie of thee een drankje en de hapjes.


Vrouwen van Nu Eefde

EEFDE - Vrouwen van Nu Eefde houdt de laatste afdelingsavond van dit seizoen op donderdag 11 mei om 19.30 in het Hart in Eefde. Deze avond zullen The Neighboursisters uit Gorssel optreden. Dit zijn twee buurvrouwen die een zangduo vormen en al jaren met veel succes optreden. Gasten zijn welkom, de toegang is vrij. Veel is ook te lezen op de website vrouwenvannu.nl/eefde.


Kliederkerk in Laren

LAREN - Halverwege de zondag een leuke en inspirerende tijd met de (klein)kinderen? Dat kan bij de kliederkerk op zondag 21 mei van 11.30 tot 13.30 uur in het Kulturhus in Laren. Tijdens de kliederkerk worden allerlei opdrachten en spellen gedaan rond het thema ‘Aan tafel!’ en het verhaal van de Emmausgangers. Na de opdrachten is er een korte viering. Daarna wordt samen geluncht. Jong en oud, iedereen is welkom! Toegang is gratis. Voor vragen of meer informatie kan men terecht bij Swenne Bijzet: sbijzetlaren@gmail.com.


Vieringen in de St. Josephkerk

LOCHEM -  Donderdag 4 mei om 10.00 uur is er de Eerste-donderdag- van-de-maandviering, een eucharistieviering, waarin pastoor H. Scheve voorgaat. Zondag 7 mei om 10.00 uur is er een woord- en communieviering met medewerking van koor Marinata, Kevin Hofs (pianist/dirigent) en Jan Laing (gitaar). Voorganger: mw. G. Wübbels. Lector: mw. R. Wildemors. Thema van de viering: ‘Maria.’


Repair Café Epse/Joppe

EPSE - Bij het Repair Café Epse/Joppe kan men kapotte meubeltjes, kleine elektrische apparaten, kleding, speelgoed en andere gebruiksvoorwerpen laten repareren. Alles wat stuk is en de moeite waard is om een tweede ronde mee te gaan, is welkom. Vrijwilligers helpen gratis bij allerlei reparaties, een kleine vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Van harte welkom op woensdagochtend 10 mei van 9.30 tot 11.30 uur in de kantine van SV Epse, Hassinklaan 3. Voor inlichtingen: Rietje Dommerholt (06 - 136 247 63 of henkenrietje@lijbrandt.nl).


Stilte- wandeling Gorsselse Heide

GORSSEL - Op vrijdagavond 12 mei om 19.00 uur houden IVN en Marke Gorsselse Heide een stiltewandeling op de Gorsselse Heide. 

Stap even uit de drukte van alledag en geniet van de natuur. Door in stilte aanwezig te zijn. Al wandelend in je eigen ritme. Er is gelegenheid om na de stiltemomenten ervaringen uit te wisselen en info op te doen over de natuur van de Gorsselse Heide. Start: hoek Elzerdijk/Gerrit Slagmanstraat te Eefde. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. 

Informatie is verkrijgbaar via 06 - 523 473 80. Meer informatie: www.markegorsselseheide.nl, www.ivn.nl/afdeling/zutphen.


Kinder- en jeugdboeken- markt

LOCHEM - Stichting 't Oude Kinderboek organiseert op zaterdag 6 mei in het Stadshuus op de Grote Markt in Lochem een kinder- en jeugdboekenmarkt. De markt start om 10.00 uur en eindigt om 13.00 uur. Honderden boeken van o.a. de Kameleon, Pinkeltje, Dik Trom, de Vijf, schrijver W. G. van de Hulst, uitgeverij Kluitman, enzovoort liggen te wachten op een nieuwe eigenaar. Ook pockets met o.a. paarden in de hoofdrol zijn te koop. De prijzen van de boeken passen bij boeken van vroeger: ouderwets -kleine- bedragen. Stichting 't Oude Kinderboek gebruikt de opbrengst van de markt voor het onderhouden van haar collectie van ruim 20.000 oude kinderboeken.


In gesprek bij de vuurkorf

LAREN - De commissie Ontmoeting en Inspiratie van Kerk Laren organiseert op dinsdagavond 9 mei weer een 'Ontmoeting en inspiratie op locatie'. Ditmaal bij Meine Harkema op de veranda aan de Ooldselaan 20. Er wordt gezorgd voor een lekker vuurtje en warme koffie/thee of chocomelk met een plak koek. Pieter leest een verhaal voor over 'Geven en nemen' waarna men hierover van gedachten gaat wisselen. Er zal ook een muzikale noot aan de avond toegevoegd worden. Een ieder is van harte welkom om deze avond mee te praten: het begint om 20.00 uur. Ten behoeve van de parkeergelegenheid, graag zoveel mogelijk op de fiets gaan. Gezamenlijk vertrek om 19.45 uur vanaf de kerk in Laren.