Stille tocht in Gorssel

GORSSEL - De Oranjevereniging Gorssel organiseert op 4 mei een stille tocht, in samenwerking met muziekvereniging De Harmonie en de scouts van de IJsselgroep en de Kompasnaald.

Programma Stille tocht:  om 19.30 uur klokgelui, om 19.30 uur verzamelen voor museum MORE aan de Hoofdstraat in Gorssel, daarna vanaf 19.40 uur stille tocht naar begraafplaats, aankomst om 19.50 uur op de begraafplaats en ontvangst met muziek van de Harmonie. 

Om 19.58 uur klinkt de Last Post en om 20.00 uur wordt twee minuten stilte gehouden waarna het Wilhelmus klinkt. Vervolgens volgt een voordracht door een leerling van de basis­school. Om 20.10 uur is er kranslegging bij het oorlogsmonument onder begeleiding van koralen door de Harmonie en om 20.15 uur een route langs vliegeniers­graven en kranslegging door scouts bij het Indie¨monument.

Na afloop is er koffie en thee in de protestantse kerk in Gorssel. Rond 20.45 uur houdt Marc a Campo een korte toespraak. Daarna volgt er Oekraïense zang van Oekraïense inwoners, met het seniorenkoor Gorssel. Dit onder begeleiding van Zlata, een pianodocente uit de Oekraïne. 

Een vrije gift wordt op prijs gesteld.