Bestuurslid Gerri Smale-Bielderman zal een presentatie geven over de geschiedenis van Harfsen. Foto: PR
Bestuurslid Gerri Smale-Bielderman zal een presentatie geven over de geschiedenis van Harfsen. Foto: PR

De Elf Marken viert 40-jarig jubileum in Harfsen

Algemeen

HARFSEN - De Historische Vereniging De Elf Marken viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. In verband daarmee wordt achtereenvolgens in de vijf dorpen Almen, Harfsen, Gorssel, Epse en Eefde een jubileumavond gehouden, waarbij de geschiedenis van het betreffende dorp centraal zal staan. Op dinsdag 16 mei is de jubileumavond in Harfsen. Daar zal bestuurslid Gerri Smale-Bielderman een presentatie geven over de geschiedenis van Harfsen.

Heel bijzonder aan het dorp Harfsen is dat het dorp aanvankelijk een paar kilometer verderop lag. Alle Harfsenaren en verder iedereen die geïnteresseerd is in de historie van dit prachtige dorp en haar landelijke omgeving zijn van harte uitgenodigd om deze avond met de vereniging te vieren. De entree is gratis en dat geldt ook voor een kop koffie/thee bij binnenkomst en een consumptie in de pauze. De avond op 16 mei vindt plaats in Dorpshuus Hoeflo, Hulstweg 4-6 in Harfsen. Aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur. 

Boekje
Aan het eind van de avond biedt De Elf Marken per gezin een jubileumboekje aan over de geschiedenis van De Elf Marken. Daarin is onder andere te lezen dat de vereniging ontstaan is uit een ludieke actie van de carnavalsvereniging in Gorssel en dat De Elf Marken van 1991 tot 2011 haar onderkomen had in de vroegere kleuterschool aan de Hulstweg in Harfsen. De historische vereniging noemde dit clubgebouw ‘Het Richtershuis’. Sinds 2011 heeft de vereniging het historische tramstation in Gorssel als verenigingsgebouw.