Onno Hogenbirk, hier in actie, daagt iedereen uit om mee te doen aan de 35ste Keientoernooi. Foto: Arjen Dieperink

Onno Hogenbirk, hier in actie, daagt iedereen uit om mee te doen aan de 35ste Keientoernooi. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Klootschieten in het 35ste Keientoernooi

Sport Lochem

LOCHEM - De klootschietverenigingen De Heksenkring, Klein Dochteren en De Mölle verzorgen op Hemelvaartsdag, 18 mei, voor de 35ste keer het Keientoernooi, een klootschietwedstrijd die open staat voor iedereen. Onno Hogenbirk, zelf klootschieter in hart en nieren en secretaris van De Heksenkring: “Het is een bijzonder toernooi waarbij wij ernaar streven dat ieder team een geldprijs kan winnen. De hoogte daarvan is afhankelijk van de deelname.”

“De spelers worden voor aanvang van het toernooi onthaald op een gratis ontbijt met broodjes, gebakken eieren en spek. Deze worden vanaf 9 uur geserveerd in clubhuis Bethel van de klootschietvereniging Klein Dochteren aan de Kijksteeg 8”, aldus Hogenbirk. Het Keientoernooi wordt gesponsord door de Stichting Keidagen Events, de organisatie die de Keidagen in de binnenstad van Lochem organiseert. Deelname staat open voor teams van drie tot vijf personen. Het inschrijfgeld per team bedraagt 10 euro, dat bij de inschrijving kan worden betaald.
Ook de dames-, heren-, jeugd- en gemengde teams van de bij de Nationale Klootschietbond aangesloten verenigingen zijn welkom, net als teams van andere bonden, buurtverenigingen, campinggasten en vrienden. De materiaalkeuze is vrij, alleen de zogenaamde hondekloot is niet toegestaan. “Er zijn twee verschillende routes. De langste is vijf kilometer en de kortste vier. Naargelang het team wordt een van de routes gevolgd. Ervaring met klootschieten is niet noodzakelijk. Het gaat om het spel en de gezelligheid”, zegt Onno.
De wedstrijd begint om circa 10 uur. Vooraf inschrijven is mogelijk bij Onno Hogenbirk , tel. 06-13773175 e-mail kv.de.heksenkring@live.nl